Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Γερμανία: Καμία διασύνδεση με ισλαμικά δίκτυα του δράστη της επίθεσης στο τρένο.

Αποτέλεσμα εικόνας για επιθεση σε γερμανικο τρενοΚαμία διασύνδεση με ισλαμικά δίκτυα του δράστη της επίθεσης στο τρένο του Βίρτσμπουργκ δεν έχει διαπιστωθεί ως τώρα, σύμφωνα με τις βαυαρικές αρχές, παρά το γεγονός ότι το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» έσπευσε να «υιοθετήσει» τον 17χρονο ως μαχητή του.
Σύμφωνα με τον βαυαρό υπουργό Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν, στο δωμάτιο του νεαρού, ο οποίος είχε φθάσει στην Γερμανία πριν από δύο χρόνια ως ασυνόδευτος πρόσφυγας και φιλοξενείτο από γερμανική οικογένεια, βρέθηκαν κείμενα τα οποία υποδεικνύουν ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε μόνος του και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως δήλωσε ο Χέρμαν, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης ανήκε σε δίκτυο φανατικών ισλαμιστών ωστόσο οι έρευνες τόσο για τις σχέσεις του με άλλους ισλαμιστές όσο και για τα κίνητρά του συνεχίζονται. Στο δωμάτιό του πάντως βρέθηκε αυτοσχέδια σημαία του «Ισλαμικού Κράτους».

Από τους στόχους του, βαρύτερα τραυματισμένα είναι, όπως είπε ο υπουργός, τέσσερα μέλη οικογένειας από το Χονγκ Κονγκ, ένα εκ των οποίων εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), τρεις από τους τραυματίες συνεχίζουν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Τον δράστη καταδίωξε και πυροβόλησε άνδρας των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας (SEK) που συμπτωματικά βρισκόταν στην περιοχή, σε άλλο περιστατικό, γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού των Πρασίνων Ρενάτε Κούναστ, η οποία τον επέκρινε επειδή δεν κατάφερε να τον συλλάβει ζωντανό.

«Αν ένας αστυνομικός σε μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να πυροβολήσει, τότε καλύτερα να παραδώσει αμέσως το όπλο του», της απάντησε ο Πρόεδρος του Σωματείου της Αστυνομίας της Βαυαρίας Πέτερ Σαλ. Παρόλα αυτά διεξάγεται ήδη εσωτερική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η χρήση του όπλου ήταν πράγματι δικαιολογημένη.

Πηγή: Express.gr