Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Γερμανία: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο. Νεκροί και τραυματίες. Έκλεισε το Μετρό. Εκκενώνεται ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμό του Μονάχου.


Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Ολυμπιακό Πάρκο του Μονάχου. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη.

Η γερμανική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από ένα εμπορικό κέντρο του Μονάχου όπου ακούστηκαν πυρά πριν από λίγο, όπως γνωστοποίησε μια εκπρόσωπός της. Σύμφωνα με μαρτυρία εργαζόμενου σε κατάστημα εντός του εμπορικού στο Reuters, άγνωστος άνοιξε πυρ, τραυμάτισε και σκότωσε πολίτες. Ως αυτή την ώρα η αστυνομία επιβεβαιώνει πως υπάρχουν τουλάχιστον 3 νεκροί, ενώ ο δράστης παραμένει ασύλληπτος. Άλλες πληροφορίες από την αστυνομία μάλιστα, αμφισβητούν ακόμη και την πιθανότητα να μιλάμε για έναν μόνο δράστη.
Ένας εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου Munich Olympia Shopping Centre αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, περιοριζόμενος να πει πως «έχουμε πρόβλημα». Τουλάχιστον ένας νεκρός και δέκα τραυματίες αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ. Ορισμένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο ένοπλος είναι ο ακροδεξιός Samuel Hydberg.
Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, υπάρχουν φωτογραφίες αυτοπτών μαρτύρων στις οποίες εικονίζεται τουλάχιστον έναν άνθρωπος που κείτεται, πιθανότατα νεκρός, στο έδαφος. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ωστόσο δεν επιβεβαίωσε τς πληροφορίες για θανάτους και τραυματισμούς, μίλησε πάντως για "κάτι μεγαλύτερο" από ό,τι είχε αρχικά περιγραφεί.
Σύμφωνα με το RTL ο ένοπλος έχει διαφύγει. Έκλεισε και κοντινός σταθμός του Μετρό.
Η αστυνομία Μονάχου καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, αποφεύγοντας το κέντρο και την περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο. Επιπλέον, μια σειρά από γραμμές του τραίνου, λεωφορείων και του τραμ έχουν προσωρινά ακινητοποιηθεί. Στο μεταξύ το γαλλικό μέσο B3Zero ανάρτησε βίντεο με έναν ακόμη πυροβολισμό την ώρα της προσέλευσης των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο.
Πηγή: news247.gr


Πριν από λίγο εκκενώθηκε ο σταθμός του μετρό στο Μόναχο. Δείτε το βίντεο