Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Το κουβάρι των παραμυθιών ξετυλίγεται και φέτος στο Πήλιο.


Ξεκινάει στις 30 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι 7 Αυγούστου 2016 για εννιά ολόκληρες ημέρες το 6ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και την ευρύτερη περιοχή του (Άνω και Κάτω Γατζέα, Αγία Τριάδα) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Πρεσβείας του Βελγίου στην Ελλάδα και την Κύπρου.
Ανάμεσα στα καλντερίμια και τα λιόδεντρα ο Κένταυρος ξετυλίγει το κουβάρι των παραμυθιών της προφορικής παράδοσης. Μουσεία, παλιά παντοπωλεία, ξωκλήσια, πλατείες, σιδηροδρομικοί σταθμοί, αυλές παραδοσιακών ξενώνων και οικιών καθώς και αυλόγυροι εκκλησιών, φιλοξενούν ιστορίες παλιές, λαϊκά παραμύθια, Ομηρικά Έπη, μύθους, συναξάρια και μυθολογίες του κόσμου παρέα με αφηγήματα του κινηματογράφου, πραγματικές ιστορίες και μουσικές συμπράξεις για να ακουστούν από τους ανθρώπους του σήμερα, μικρούς και μεγάλους με είσοδο ελεύθερη.
Λέσχες Αφήγησης, Έλληνες και ξένοι παραμυθάδες και μουσικοί συναντούν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Παραμυθιών με εισηγήσεις των ειδικών ερευνητών και πανεπιστημιακών, ενώ εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης φιλοξενούνται μαζί με παράλληλες καλλιτεχνικές εκθέσεις δημιουργών, που εμπνέονται μοναδικά από το σύμπαν των ιστοριών. Πολύτιμος συνεργάτης του φεστιβάλ ο Μουντζούρης, με ειδικά εκπτωτικά εισιτήρια για την Ημέρα των Παραμυθιών στο Τρένο.
Xρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες και ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα βρείτε στο ιστολόγιο του Φεστιβάλ.

Πηγή: in.gr