Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Μονόδρομος οι συνέργειες στα logistics.

2ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας της «N»: Εξειδίκευση υπηρεσιών και οργάνωση μεγαλύτερων σχημάτων για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας

Το πάνελ του συνεδρίου. Από αριστερά οι κ.κ. Φ. Ζώης, Άγγ. Δελής, Μ. Ζιγλής, Γ. Κοτόπουλος, Β. Μπαρμπαγιάννης, Ν. Ροδόπουλος και Χ. Σκουρφούτας.
Στην αναζήτηση σταθερού αναπτυξιακού βηματισμού βρίσκεται ο κλάδος της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics, με τις προοπτικές του να είναι άρρηκτα συνυφασμένες με τη γενικότερη οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Η σημασία της εφοδιαστικής αλυσίδας και ο σημαντικός ρόλος που παίζει στην οικονομία της χώρας αναδείχθηκαν στην 7η ενότητα του 2ου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας της «Ναυτεμπορικής» που συντόνιζε ο δημοσιογράφος της «Ν» Ζώης Φάνης, κατά τη διάρκεια του οποίου οι φορείς ΣΥΝΔΔΕ&L και EEL δεν κατέθεσαν μόνο στρατηγικές προτάσεις, αλλά δήλωσαν έτοιμοι να αναλάβουν δράσεις στην κατεύθυνση συνεργατικής αναπτυξιακής προσπάθειας. Το πάνελ της Εφοδιαστικής Αλυσίδας κέρδισε το ενδιαφέρον των συνέδρων όχι μόνο λόγω των ομιλητών, αλλά και του κοινού που συμμετείχε δυναμικά στη συζήτηση.

Παίρνοντας τον λόγο ο εμπορικός διευθυντής της Cosco Αναστάσιος Βαμβακίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, σημειώνοντας ότι έπειτα από άγονες συζητήσεις πολλών χρόνων για αυτή την επένδυση, «ίσως ήρθε η ώρα, με τη συνδρομή όλων μας, να υλοποιηθεί το σημαντικό αυτό έργο, που πραγματικά θα αναδείξει τη χώρα». Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕΓΑΕ Νίκος Χαιρέτας τόνισε ότι ο κλάδος είναι αποεπενδυμένος και κατακερματισμένος. Άρα, πρέπει να οδηγηθεί σε συνεργασίες, συνέργειες, σε ενώσεις σε μεγαλύτερα σχήματα, και κυρίως σε επενδύσεις καινοτόμων τεχνολογιών.

Πηγή: naftemporiki.gr