Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Σε τροχιά η σιδηροδρομική σύνδεση Κίνας - Πολωνίας.

Σε τροχιά έχει ήδη μπει η εμπορική αμαξοστοιχία που θα μεταφέρει δεκάδες κοντέινερς, από την κεντρική Πολωνία διασυνδέοντας την με την κινεζική αγορά.
Η αμαξοστοιχία ανήκει στη σιδηροδρομική μεταφορική υπηρεσία Κίνας-Ευρώπης των κινεζικών σιδηροδρόμων, ενώ ταξίδευε για περισσότερες από 10 ημέρες, καθώς είχε αναχωρήσει από την πόλη Τσενγκντού στα δυτικά της Κίνας.
Κάθε εβδομάδα δύο τέτοια τρένα που μεταφέρουν κινεζικά προϊόντα, κυρίως ηλεκτρονικές συσκευές και μηχανολογικά εξαρτήματα, φτάνουν στον εμπορικό σταθμό της πόλης Λοτζ, τον οποίο διαχειρίζεται η μεταφορική εταιρία Hatrans. Τα τρένα επιστρέφουν στην Κίνα μεταφέροντας ευρωπαϊκά προϊόντα.

Η σιδηροδρομική σύνδεση της Κίνας με την Ευρώπη, άρχισε το 2011, ενώ την περίοδο αυτή η γραμμή απασχολεί περισσότερες από 20 εμπορικές αμαξοστοιχίες που πηγαινοέρχονται μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, με τις περισσότερες από αυτές, να έχουν ως προορισμό την πόλη Λοτζ.

Παράλληλα με το παραπάνω αναφερόμενο εμπορικό δρομολόγιο, υπάρχει κι ακόμη μία κινεζική αμαξοστοιχία από την κινεζική πόλη Suzhou και τελικό προορισμό τη Βαρσοβία.

Πηγή: ered.gr