Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Καλαφάτης: Πουκάμισο αδειανό το μνημόνιο συνεργασίας για το μετρό.


«Οι Θεσσαλονικείς ενδιαφέρονται για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο»

«Πουκάμισο αδειανό» χαρακτηρίζει το μνημόνιο συνεργασίας για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων του σταθμού «Βενιζέλου» στο Μετρό Θεσσαλονίκης που υπογράφτηκε στην Αθήνα, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» στο Δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.
Ο ίδιος θέτει τα ερωτήματα πότε θα είναι έτοιμη η μελέτη για τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, ποιος θα αναλάβει τη μελέτη αυτή, από πού θα χρηματοδοτηθεί και ποιο θα είναι το ύψος της χρηματοδότησης, για ποιον λόγο δεν είναι, ήδη, έτοιμη η μελέτη και τι προβλέπεται αν βρεθούν και άλλες αρχαιότητες.
Παράλληλα κάνει λόγο για «επικοινωνιακό ντελίριο» που αποδεικνύεται «μια τρύπα στο νερό - μετρό» και υπογραμμίζει: «Καιρός είναι να αντιληφθεί ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. πως οι Θεσσαλονικείς ελάχιστα ενδιαφέρονται για το αν για τις καθυστερήσεις φταίνε οι νυν, ή οι προηγούμενοι. Αυτό για το οποίο ενδιαφέρονται είναι να ολοκληρωθεί το έργο. Και, κυρίως, να είναι ένα έργο ολοκληρωμένο – κι όχι κολοβό, όπως παραδέχεται ο ίδιος ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε.. Κι αν, ο κ. πρόεδρος, σώνει και καλά, θέλει να επιμερίσει ευθύνες, ας αποδώσει και τις ευθύνες που αναλογούν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που ήταν αυτός ο οποίος δίχασε τους Θεσσαλονικείς, θέτοντας το δίλημμα "ή αρχαία ή μετρό", αντί να αφήσει τους ειδικούς να αναζητήσουν λύσεις για τη συνύπαρξη και των δύο».

Πηγή: newsbeast.gr