Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Toν πρώην σταθμό του ΟΣΕ στο λιμάνι ζητά η αντιπεριφέρεια Πειραιά.



Θετικός ως προς την παραχώρηση και αξιοποίηση του πρώην σταθμού του ΟΣΕ στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και της σιδηροδρομικής γραμμής Λεύκα - Ρετσίνα, αλλά αφού προηγηθεί πρώτα διάλογος με τη ΓΑΙΟΣΕ,
στην οποία ανήκει και η συγκεκριμένη περιουσία, εμφανίζεται ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Σπίρτζης, μετά από συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα για το θέμα, με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη.
Όπως ανέφερε ο Γιώργος Γαβρίλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε συνεργασία με το δήμο Πειραιά υπάρχουν σκέψεις το συγκεκριμένο κτίριο του πρώην σιδηροδρομικού σταθμού να γίνει μουσείο Ρεμπέτικης Ιστορίας, ένα γεγονός που επιδίωκε και η πρώην δημοτική αρχή αλλά δεν υλοποιήθηκε.
Επίσης αν η ΓΑΙΟΣΕ εμφανιστεί θετική ως προς την παραχώρηση της σιδηροδρομικής γραμμής από τη Λεύκα έως τη Ρετσίνα, υπάρχουν σκέψεις για ανάπλαση της με ποδηλατόδρομο και δημιουργία πεζοδρομίων.
Αναφορικά με την διάθεση του πρώην αμαξοστασίου για τα πράσινα λεωφορεία, στην πλατεία Ιπποδάμειας (σσ ανήκει στη "Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ") σε μια προσπάθεια να κατασκευαστεί εκεί η νέα κεντρική αγορά του Πειραιά, θα υπάρξει νέα συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών με το δήμαρχο του Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη.

Εκδήλωση για τα 147 χρόνια του ΗΣΑΠ

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 147 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του «Ηλεκτρικού» Σιδηρόδρομου διοργανώνει την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 στο 7 το απόγευμα στον σταθμό των ΗΣΑΠ στον Πειραιά, η περιφερειακή ενότητα Πειραιά και το Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων.
Συνδιοργανωτές στην εκδήλωση είναι η ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί, μέσα από φωτογραφικό υλικό και άλλα ντοκουμέντα, η ιστορία του «ηλεκτρικού», η εξέλιξή του και η συμβολή του στην ανάπτυξη της Αθήνας και του Πειραιά.
Παράλληλα, θα αναδειχτεί η συμβολή των εργαζόμενων στον «ηλεκτρικό» τόσο στη διαχρονική εξέλιξή του όσο και στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος της χώρας μας.
Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία από ορχήστρα του δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.

Πηγή: ethnos.gr

sidirodromikanea.blogspot.gr