Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ειδομένη: Η σιδηροδρομική γραμμή μπορεί να άνοιξε αλλά…

Μπορεί η σιδηροδρομική γραμμή τυπικά να άνοιξε την περασμένη Πέμπτη αλλά ουσιαστικά παραμένει κλειστεί για ένα βασικό λόγο. Οι γραμμές όλο αυτό το διάστημα που είχαν καταληφθεί από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες υπέστησαν σοβαρές ζημιές που η αποκατάσταση τους είναι αναγκαία για την ασφαλή διέλευση των τραίνων.
Όπως είναι γνωστό για 70 ημέρες οι γραμμές ήταν ανενεργές με αποτέλεσμα να σημειωθεί αυξημένη βλάστηση, να λείπουν εξαρτήματα λειτουργίας γραμμών καθώς και ένα σημαντικό τμήμα τους να χρειάζεται καθαρισμό από διάφορα απομεινάρια του καταυλισμού. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πιθανή ημέρα έναρξης δρομολογίων εμπορικών τραίνων θα είναι η προσεχή Τρίτη.


Διαμεταφορείς. Μας εξέθεσε ο Υπουργός

«Με την ανακοίνωση ότι άνοιξε η γραμμή και ότι κυκλοφορούν τα εμπορικά τραίνα ο υπουργός κ. Νίκος Τόσκας μας εξέθεσε στους πελάτες μας» αναφέρουν οι διαμεταφορείς της Βορείου Ελλάδος. «Εμείς λέμε στους πελάτες μας ότι δεν κυκλοφορούν ακόμη τραίνα από την γραμμή της Ειδομένης και αυτοί μας λοιδορούν, θεωρώντας ότι τους λέμε ψέματα επικαλούμενοι την ανακοίνωση του υπουργού» ανέφερε στα «Σιδηροδρομικά Νέα» ο εκπρόσωπος των μεταφορέων κ. Αναστάσιος Σαχπελίδης.