Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Γερμανία: Τέσσερις νεκροί και μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες. Κορίτσι 13 ετών κτυπήθηκε από τραίνο.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από τις πλημμύρες στη νότια Γερμανία. Μεταξύ των νεκρών και ένα κορίτσι 13 ετών, το οποίο χτυπήθηκε από τραίνο ενώ αναζητούσε καταφύγιο από τη βροχή κάτω από σιδηροδρομική γέφυρα. Μαζί με το κορίτσι βρισκόταν και ένα αγόρι ηλικίας 12 ετών το οποίο σώθηκε, χρειάστηκε όμως να του παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη.
Στην πόλη Σβέμπις Γκμιντ που βρίσκεται κοντά στη Στουτγκάρδη ένας εθελοντής πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει έναν άνδρα, ο οποίος είχε παγιδευτεί σε πλημμυρισμένο σιδηροδρομικό σταθμό.
Στο Βάισμπαχ, που βρίσκεται στον Βορρά ένας 60χρονος σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε πλημμυρισμένο υπόγειο πάρκινγκ.
Οι αρχές στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης εκτιμούν ότι ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται περίπου στους δέκα.
Εκτός από τους θανάτους οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν και σημαντικές καταστροφές με δεκάδες αυτοκίνητα να καταπλακώνονται από δέντρα και άλλα να παρασύρονται από ορμητικά νερά.
Μάλιστα σύμφωνα με εκπροσώπους των αρχών η βροχή που έπεσε μέσα σε λίγες ώρες αναλογεί υπό φυσιολογικές συνθήκες σε βροχή αρκετών μηνών.
Συνολικά, περίπου 7.000 άνδρες της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και μέλη των σωστικών συνεργείων κλήθηκαν σε περίπου 2.200 περιστατικά.

Πηγή: kathimerini.gr