Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για το ασφαλιστικό.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει και πάλι η χώρα με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και την πολιτική της κυβέρνησης στις ιδιωτικοποιήσεις. Ναυτεργάτες, σιδηροδρομικοί και μηχανικοί προχωρούν σε κινητοποιήσεις μέσα στο Πάσχα αντιδρώντας στις κυβερνητικές πολιτικές. Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν την Κυριακή 1η Μαΐου και την επόμενη Κυριακή 8 Μαΐου τα πλοία όλων των κατηγοριών, με έναρξη από τις 00.01 τα ξημερώματα και λήξη στις 24.00 τα μεσάνυχτα, λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Εν τω μεταξύ σφοδρή επίθεση στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου έκανε με παρεμβάσεις του κατά τη χθεσινή συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Εκπροσωπώντας το σύνολο του τεχνικού κόσμου της χώρας, ζήτησε ευθέως «να μας αφήσετε μόνους μας», τονίζοντας ότι η αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ΤΣΜΕΔΕ, την οποία το ΤΕΕ απέστειλε σε όλους τους βουλευτές και την κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, αποδεικνύει ότι το Ταμείο των Μηχανικών είναι βιώσιμο για περισσότερα από σαράντα χρόνια.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο θα παραμείνει η χώρα από το απόγευμα του Μ. Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, λόγω απεργίας που προκήρυξε το συνδικάτο των εργαζόμενων, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η κινητοποίηση θα αρχίσει στις 18:00 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου και θα λήξει 40 ώρες αργότερα, στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας. Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ζητά από την κυβέρνηση να «σταματήσει την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Πηγή: imerisia.gr