Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ναι, ο στρατός είναι και κέτερινγκ.


...στο παρελθόν έχει χρειαστεί να σηκωθούν βαγόνια του ΟΣΕ που έφυγαν από τις γραμμές...

Θα ήταν σωστό να ενημερώσουμε τον υπουργό Eθνικής Άμυνας πως δουλειά του στρατού είναι ΚΑΙ το κέτερινγκ, όταν το επιτάσσουν οι συνθήκες και η κοινωνία απευθύνεται στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και στην οργανωτική δομή του.
Γιατί ο λαός πληρώνει και συντηρεί το στρατό, και πρέπει ο κάθε υπουργός ΥΕΘΑ να συνδράμει προς όφελος π.χ. ανθρωπιστικής ανάγκης.

Όπως ο στρατός υπήρξε στο παρελθόν και σκουπιδιάρης, όταν μεγάλες απεργίες εργατών συγκομιδής σκουπιδιών είχαν συσσωρεύσει τόνους αποβλήτων στις πόλεις. Ο στρατός είναι και μεταφορέας επιβατών, όταν επίσης στο παρελθόν έγιναν πολυήμερες απεργίες στα ΜΜΕ και τα καμιόνια του εξυπηρετούσαν το επιβατικό κοινό. Και ο στρατός είναι και πυροσβέστης που απεγκλωβίζει ανθρώπους και κατασκευάζει αναχώματα σε ποταμούς που πλημμυρίζουν.

Είναι και ναυαγοσώστης, αφού το Πολεμικό Ναυτικό επιφορτίζεται περισσότερο από το λιμενικό σε διασώσεις στη θάλασσα. Πολλές φορές στο παρελθόν έχει χρειαστεί να σηκωθούν βαγόνια του ΟΣΕ που έφυγαν από τις γραμμές με τη βοήθεια των γερανών του στρατού, άρα είναι και γερανιτζής. Είναι και απεγκλωβιστής χωριών από τα χιόνια, και αντλεί νερά σε πλημμύρες, και μπετατζής σε χαλάσματα στους σεισμούς, και φυσικά είναι και τραυματιοφορέας ο στρατός που μεταφέρει αρρώστους από ακριτικά νησιά.

Τα πάντα είναι και θα πρέπει να είναι ο στρατός που με το υστέρημά του τον συντηρεί ο λαός και η νοοτροπία πως υπάρχει μόνο για την ασφάλεια των συνόρων είναι λανθασμένη, νοσηρή και ελιτίστικη. Και τι τον πειράζει τον Καμμένο να αναλάβουν οι φαντάροι που βρίσκονται όχι στον Έβρο αλλά στην ενδοχώρα σε «τσατσοστρατόπεδα», που μας φλόμωσε με εξαγγελίες ότι θα καταργήσει αλλά υφίστανται, να αναλάβουν οι μάγειρές τους και το ένστολο προσωπικό τη σίτιση των πεινασμένων;

Θα πέσει το κύρος του στρατεύματος εάν 3-4 λόχοι «κουραμπιέδων» μεταφερθούν από στρατόπεδα της Πελοποννήσου ή της Αττικής, να βοηθήσουν μια δύσκολη κατάσταση; Αλλά ο ακροδεξιός Καμμένος μάλλον το φέρει βαρέως να προσφέρει βοήθεια και σίτιση στους μετανάστες, και εκδηλώνει την απροθυμία του. 

Και αφού υπενθυμίσαμε όλες αυτές τις ενέργειες στο παρελθόν που έχει αναλάβει ο στρατός, με τις ισάριθμες «υποτιμητικές» ιδιότητες που προκύπτουν από την άσκησή τους (σκουπιδιάρης, κατασκευαστής αναχωμάτων, μεταφορέας επιβατών κτλ), μένει να εξηγήσουμε τι ΔΕΝ είναι ο στρατός.

Σίγουρα δεν είναι εγγυητής της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, όπως με στόμφο είχε δηλώσει στον Τσίπρα ο Καμμένος. Γιατί στη δημοκρατία είναι σωστό ο στρατός να προσφέρει κέτερινγκ, όταν και αν οι περιστάσεις το επιτάσσουν, και σφίξει η ανάγκη, αλλά την εσωτερική ασφάλεια την έχει αρμοδιότητα η αστυνομία και μόνο αυτή. Και επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας οφείλει να υπακούει στις εντολές του πρωθυπουργού, αν και σε αυτή την κυβέρνηση και με αυτό τον πρωθυπουργό, ο Καμμένος θα εξακολουθήσει να γελοιοποιεί τους πάντες.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ
Πηγή: athensvoice.gr