Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Πάτρα: Γρίφος και για το Τεχνικό Επιμελητήριο η υπογειοποίηση του τραίνου.

Πάτρα: Γρίφος και για το Τεχνικό Επιμελητήριο η υπογειοποίηση του τρένου - Συστάθηκε ομάδα εργασίας - Τι δηλώνει ο Θ. Γιανναδάκης- Συστάθηκε ομάδα εργασίας. 
- Τι δηλώνει ο Θ. Γιανναδάκης.

Στάση αναμονής, ενόψει της ολοκλήρωσης και παρουσίασης της μελέτης του ΟΣΕ για το θέμα της υπογειοποίησης του τρένου στην Πάτρα, τηρεί το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, όπως γράφει στην "Πελοπόννησο" ο Πάνος Σακελλαρόπουλος.
Το ΤΕΕ δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα κάποια επίσημη θέση. Από την ώρα όμως που ανακοινώθηκε ότι ο ΟΣΕ ετοιμάζει, μέσω της προμελέτης, να υποδείξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει το τρένο μέσα στην Πάτρα (επίγεια διέλευση ή εναλλακτικές λύσεις μιας μερικής υπογειοποίησης) συστάθηκε ομάδα εργασίας η οποία θα συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία. 
Η ομάδα συστάθηκε εδώ και λίγες μέρες και παρέλαβε ήδη όλα τα σχετικά στοιχεία, μαζί με την αρχική εισήγηση που είχε γίνει από την ΕΡΓΟΣΕ, μέσω του πρώην προέδρου της Κώστα Σπηλιόπουλου, το 2014.
«Από την ώρα που η διαδικασία που σχετίζεται με τη μελέτη, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθώς και το κόστος του έργου, πέρασε από την ΕΡΓΟΣΕ απευθείας στον ΟΣΕ, θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε αν υπάρχουν αλλαγές. Αλλαγές σε σχέση με τα στοιχεία που μας είχαν κοινοποιηθεί αρχικά, με κύριο το κόστος της υπογειοποίησης αλλά και όλα τα άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά. Επειδή δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ήδη συστάθηκε επιτροπή που θα μελετήσει τα δεδομένα, ώστε το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, μέσα στον επόμενο μήνα, όταν θα έρθει η προμελέτη ,όπως έχει υποσχεθεί ο ΟΣΕ, να είναι έτοιμο να απαντήσει» αναφέρει στην «Π» ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Γιανναδάκης.
Το ΤΕΕ μάλλον θεωρεί ότι δε χρειάζεται να δοθεί άλλη… τροφή σε συζήτηση επί σεναρίων που δεν έχουν κοστολογηθεί επαρκώς από τον κύριο του έργου, δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο.
 Γι' αυτό και απέχει σε αυτή τη φάση από τη συζήτηση, εν αναμονή των τελικών ανακοινώσεων του Μαρτίου που θα απηχούν βέβαια την επίσημη θέση της Πολιτείας, για τη μέθοδο διέλευσης του τρένου στην Πάτρα και τα δεδομένα που την επηρεάζουν (το κόστος του έργου, την ανάγκη να εξυπηρετηθεί ο Προαστιακός και οι συνδυασμένες μεταφορές (τρένο υψηλών ταχυτήτων, λεωφορεία και άλλες μετακινήσεις).

Πηγή: pelop.gr