Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Οι κινητοποιήσεις οδήγησαν σε ματαίωση δημοπρασιών σε Δράμα και Καβάλα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, παρουσία εκπροσώπων του ΤΕΕ, της ΕΕΤΕΜ και των Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν.Καβάλας και Ν.Δράμας ματαιώθηκαν σε Καβάλα και Δράμα αντίστοιχα , δύο προγραμματισμένες για την Τρίτη 9-2-2016, δημοπρασίες δημοσίων έργων, ως εξής:
΄΄ Επισκευές – Κατασκευές στο κτίριο πρώην ΕΟΚ για μετεγκατάσταση υπηρεσιών του Δήμου΄΄ του Δήμου Καβάλας.
΄΄ Αντιμετώπιση καταπτώσεων και αντιστηρίξεις σε εντοπισμένα τμήματα της σιδηροδρομικής γραμμής δικαιοδοσίας του Τμήματος Συντήρησης Γραμμής Δράμας’’ του ΟΣΕ.
Οι παραβρεθέντες Εργολήπτες απείχαν από την διαδικασία και δήλωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα που κάνει το ΤΕΕ, όλοι οι Επιστημονικοί, Κλαδικοί και Συνδικαλιστικοί Σύλλογοι των Τεχνικών και των άλλων Επιστημόνων, για να μην περάσει η πρόταση της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που τους πλήττει βαρύτατα.
Με την τυχόν ψήφιση της πρότασης νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό οι μηχανικοί και οι άλλοι επιστήμονες ωθούνται βιαίως στην έξοδο από το επάγγελμα και οι νέοι συνάδελφοι στην μετανάστευση.
Το ΤΕΕ ΑΜ, εξάλλου απευθυνόμενο πρός την κυβέρνηση αναφέρει …
«Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει την πρόταση για το ασφαλιστικό που δεν συνοδεύεται από στοιχεία, μελέτες και ποσοτικά δεδομένα και να εκκινήσει ένα νέο και ουσιαστικό διάλογο από μηδενική βάση».

Πηγή: dramini.gr