Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ο πρόεδρος των Διπλωματούχων Μηχανικών του ΟΣΕ Δημήτριος Τζιβάρας μιλά στα «Σ.Ν.» Δείτε το βίντεο.

"Ο σιδηρόδρομος έχει μέλλον στην Ελλάδα αρκεί να υπάρχει πολίτικη βούληση" είπε μιλώντας στα «Σ.Ν.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών του ΟΣΕ κ. Δημήτριος Τζιβάρας, ο όποιος βρέθηκε σήμερα στην Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου τους.
Ο κ. Τζιβάρας στις δηλώσεις του και σε ερώτηση αν υπάρχει μέλλον για το σιδηρόδρομο και ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών του ΟΣΕ κ. Δημήτριος Τζιβάρας είπε: « Υπάρχει μέλλον για το σιδηρόδρομο. Διότι είναι το ποιο και το ποιο οικολογικό μέσο μεταφοράς. Αυτή την στιγμή η Ευρώπη διαθέτη πάρα πολλά κονδύλια για τους σιδηροδρόμους γενικά. Πιστεύω λοιπόν και εδώ στην Ελλάδα, εάν υπάρξει πολίτικη βούληση, ο σιδηρόδρομος θα μπορέσει να προχωρήσει αρκεί να γίνουν προσλήψεις αρκεί να μπορέσει η ΕΕΣΣΤΥ τα τεχνικά κομμάτια να κατασκευάζονται ποιο γρήγορα και ασφαλή ώστε να μπορέσει η κίνηση και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μεταφέρει αυτό τον όγκο του έργου που εχει εκδηλωθεί με διάφορες συμφωνίες. Άρα υποδομή, τεχνικές κατασκευές μαζί με την μεταφορά θα μπορέσει να αποτελέσει το μέλλον του σιδηροδρόμου αρκεί να το θέλουν οι ιθύνοντες που αυτή τη στιγμή κυβερνούν την χώρα και που τόσα πολλά μας είχαν πει την προεκλογική περίοδο.
Σε ερώτηση αν υπάρχουν φόβοι για μείωση δρομολογίων και μείωση μεταφορικού έργου λόγω έλλειψης προσωπικού ο κ. Τζιβάρας είπε: « Βεβαίως μπορεί να υπάρξει διότι αυτή τη στιγμή το προσωπικό είναι ελάχιστο, δεν μπορούμε να διακινήσουμε ούτε καν τα υπάρχοντα δρομολόγια , η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μειώνει δρομολόγια. Πιστεύω λοιπόν ότι πολύ σύντομα, εάν θελήσουμε, μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί, όλες οι εταιρίες και η διάθεση μας είναι να υπάρξει ένας ενιαίος δημόσιος σιδηρόδρομος, το οποίο αν το καταφέρει η κυβέρνηση να το επιτύχει, κάτω από μια σκέπη θα μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην πορεία του σιδηροδρόμου. 
Δείτε το βίντεο.