Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΡΓΟΣΕ γίνεται εξωστρεφής και πάει Τουρκία, Αίγυπτο και Σερβία.

Στην Ελλάδα της κρίσης και της απαξίωσης των πάντων υπάρχουν περιπτώσεις που καταφέρνουν να βγάλουν τη χώρα εκτός συνόρων αναδεικνύοντας το στελεχιακό δυναμικό. Όταν μάλιστα η εταιρεία αυτή ανήκει στο Δημόσιο η περίπτωση γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.
Η ΕΡΓΟΣΕ, το κατασκευαστικό σκέλος του Ομίλου ΟΣΕ είναι μία τέτοια περίπτωση. Αυτή την εποχή συμμετέχει σε διαγωνισμό που τρέχει στην Τουρκία ενώ ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε 2 ακόμα διαγωνισμούς σε Αίγυπτο και Σερβία.

Στην Τουρκία τρέχει ο διαγωνισμός για το Στρατηγικό Σχεδιασμό των μεταφορών της γειτονικής χώρας και η ΕΡΓΟΣΕ συμμετέχει σε ένα κονσόρτιουμ 6 εταιρειών δημιουργώντας ένα πολυεθνικό σχήμα.

Συγκεκριμένα είμαστε στη Β’ φάση του διαγωνισμού του έργου του Υπουργείου Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών της Τουρκίας: «Τεχνική Βοήθεια της Επιχειρησιακής Δομής για την Προετοιμασία και Ενίσχυση του Προγραμματισμού της περιόδου 2014 –2020» και η ΕΡΓΟΣΕ συμμετέχει στη σύμπραξη εταιρειών “ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.” Οι υπόλοιπες εταιρείες είναι οι NTU International A/S”, “IBIGroup Hellas S.A.”, “TRT Transporti E Territorio Srl”, 3E Logistic Yonetim Danismanlik Egitim BilisimI Ticaret Ltd Sti”, με επικεφαλής την εταιρεία ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.

Την Τρίτη θα δοθούν οι τελικές προσφορές από τις συμμετέχουσες εταιρείες όπου θα προκύψει ο ανάδοχος του έργου. Πρόκειται για μία κίνηση με εξαιρετική σημασία αν λάβει κανείς υπόψη του τις συνθήκες που λειτουργούν πλέον οι ελληνικές εταιρείες και ειδικά οι εταιρείες ΔΕΚΟ με το στελεχιακό τους δυναμικό να μειώνεται σταθερά και τον μέσο όρο ηλικίας να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θάνος Βούρδας δήλωσε στο ypodomes.com “υψηλός στόχος μας είναι η εξωστρέφεια και η αξιοποίηση του know-how που έχει αποκτήσει η εταιρεία εδώ και 20 χρόνια από τα έργα στην Ελλάδα. Θέλουμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας δημιουργώντας ένα ισχυρό brand name και να αποδείξουμε ότι η χώρα μας μπορεί να εξάγει τεχνολογία. Οφείλω να ομολογήσω πως η ΕΡΓΟΣΕ έχει υψηλού επιπέδου προσωπικό και αυτό το αποδεικνύουν τα έργα που έτρεξε στο παρελθόν, αυτά που ολοκληρώνονται αλλά και η νέα γενιά έργων που προετοιμάζεται.»

Την ίδια ώρα η ΕΡΓΟΣΕ θα συμμετάσχει σε διαγωνισμό στην Αίγυπτο για το Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Παγκόσμια Τράπεζα. Η συμμετοχή γίνεται σε σύμπραξη με Αιγυπτιακή εταιρεία συμβούλων με μεγάλες πιθανότητες επικράτησης.

Στα πλάνα της εταιρείας είναι και ακόμα μία συμμετοχή σε αντίστοιχο διαγωνισμό στη Σερβία με στόχο να συμμετάσχει σε κατασκευαστικό έργο παρέχοντας το project management. 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την ίδια ώρα στα εγχώρια ετοιμάζεται η νέα γενιά σιδηροδρομικών έργων της χώρας που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση του τμήματος Πάτρα-Πύργος-Κυπαρισσία-Καλαμάτα και κλάδος προς Κατάκολο, τη Σιδηροδρομική Εγνατία αναφορικά με το ανατολικό της τμήμα, τις επεκτάσεις του Προαστιακού της Αθήνας προς Λαύριο κ.α.

Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com