Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Γερμανία: Συγκλονιστικό βίντεο! Τα πρώτα λεπτά μετά τη φονική σύγκρουση τραίνων!

Σοκαρισμένοι επιβάτες να προσπαθούν να βγουν έξω από τα βαγόνιαΈνα συγκλονιστικό βίντεο το οποίο τραβήχτηκε λίγα μόλις λεπτά μετά τη φονική, μετωπική σύγκρουση δύο τρένων στη Γερμανία αναρτήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Διαδίκτυο.

Το βίντεο τραβήχτηκε σε ένα από τα δύο τρένα και σε αυτό απεικονίζονται σοκαρισμένοι επιβάτες να προσπαθούν να βγουν έξω από τα βαγόνια. Από το εσωτερικό του τρένου ακούγονται ουρλιαχτά, ενώ φαίνεται ότι πολλοί επιβάτες είναι τραυματισμένοι.
Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης μεταξύ της λουτρόπολης Μπαντ Άιμπλινγκ και του Κόλμπερμοορ, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και τα τρένα ήταν εκείνη την ώρα γεμάτα με ανθρώπους που πήγαιναν στις δουλειές τους. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές οι νεκροί ανέρχονται στους δέκα και οι τραυματίες στους 81. Επίσης, η τύχη ενός από τους επιβάτες αγνοείται ακόμη, ενώ οι 18 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Ο υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ είπε ότι τα τρένα και η σιδηροτροχιά ήταν εξοπλισμένα με ένα σύστημα αυτόματης πέδησης. Το σύστημα αυτό εισήχθη στη Γερμανία μετά τον θάνατο 10 ανθρώπων, το 2011, κοντά στο Μαγδεβούργο, όταν ένας μηχανοδηγός αγνόησε δύο κόκκινους σηματοδότες προκαλώντας ένα από τα σοβαρότερα δυστυχήματα των τελευταίων ετών.
Ο Ντόμπριντ ανέφερε ακόμη ότι και τα δύο τρένα πιθανότατα κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε μια στροφή και οι μηχανοδηγοί τους μάλλον δεν είχαν οπτική επαφή μεταξύ τους.



Πηγή: protothema.gr