Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Επενδυτικές κινήσεις από την ΓΑΙΑΟΣΕ.

Κινήσεις θα πρέπει να αναμένονται από την πλευρά της ΓΑΙΑΟΣΕ, της θυγατρικής εταιρείας του ΟΣΕ, η οποία διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του οργανισμού. 
Στο επίκεντρο βρίσκεται βέβαια η ανάπτυξη του Θριασίου Πεδίου. Συνολικά στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου Πεδίου δρομολογούνται η ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου, του σταθμού διαλογής και μεταφόρτωσης φορτίων σε έκταση 1.450 στρεμμάτων ιδιοκτησίας ΟΣΕ και τον αντίστοιχο χώρο ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ επιφάνειας 588 στρεμμάτων, όπου υπάρχει η δυνατότητα δόμησης 235.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων. Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω σύμβασης παραχώρησης. Ο ανάδοχος που θα προκύψει θα συστήσεις ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού που θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση για 50 χρόνια του εμπορευματικού κέντρου με ταυτόχρονη καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ. Αν δεν υπάρξει κάποια άλλη καθυστέρηση, η υποβολή των προσφορών θα γίνει στις 31 Μαΐου.

Παράλληλα, η ΓΑΙΑΟΣΕ θα επιχειρήσει να «ξεμπλοκάρει» και το ακίνητο των 15 στρεμμάτων που βρίσκεται στον σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο του Πειραιά, το οποίο προορίζει για εμπορικό κέντρο, μέσω της παραχώρησης της εκμετάλλευσης σε ιδιώτες. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ επιχειρεί την έκδοση προεδρικού διατάγματος για τον καθορισμό των απαιτούμενων χρήσεων γης. Στόχος είναι η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας εντός του πρώτου εξαμήνου, ώστε στη συνέχεια να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός (ο πρώτος διαγωνισμός ήταν άγονος).

Πηγή: kathimerini.gr