Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Κορυφώνεται η κόντρα Σπίρτζη - ΤΑΙΠΕΔ.

Διαστάσεις έχει πάρει η κόντρα του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων με αφορμή τις αποκρατικοποιήσεις. Η σύγκρουση κλιμακώθηκε με αφορμή την τοποθέτηση της νέας διοίκησης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με πρωτοβουλία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) Χρήστου Σπίρτζη.
Ο υπουργός Υποδομών έχει αποδώσει ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ για την ακύρωση του διαγωνισμού αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο κ. Σπίρτζης έριξε τις ευθύνες για την ακύρωση αυτή στις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και σε όσους χειρίστηκαν το σχετικό διαγωνισμό.
Η κόντρα μεταξύ υπουργείου και ΤΑΙΠΕΔ, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, φούντωσε, όταν ο κ. Σπίρτζης επιχείρησε αλλαγή της διοίκησης στην εταιρία. Η κίνηση θεωρήθηκε άσκοπη και ότι μπορεί να φέρει εμπόδια στην αποκρατικοποίηση καθώς γίνεται λίγους μήνες πριν από την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης - μέχρι να ενημερωθούν τα νέα στελέχη η εταιρεία θα έχει αλλάξει χέρια.
Από την πρωτοβουλία διορισμού νέας διοίκησης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα οι ξένοι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ. Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας παρενέβη στο Μέγαρο Μαξίμου και τελικά πέτυχε την αναβολή της ακρόασης των κ. Παναγιώτη Θεοχάρη στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. και Φίλιππου Τσαλίδη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Πέμπτη 29 Ιανουαρίου. Ο κ. Σπίρτζης ωστόσο έφερε ξανά την ακρόαση των δύο προτεινόμενων επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου. 


Πηγή: sofokleousin.gr