Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Δήλωση του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ κ. Διονυσίου Χιόνη στα «Σ.Ν.»

Στην δήλωση του ο κ. Χιόνης κάνει λόγο για λασπολόγους που ήθελαν να πλήξουν το ίδιο, τους συναδέλφους του καθώς και την κυβέρνηση Καραμανλή. Επίσης στην δήλωση του τονίζει το έργο που επιτεύχθηκε κατά την περίοδο της θητείας του στον ΟΣΕ, χαρακτηρίζοντας το παρακαταθήκη, που κάποιους όμως ενοχλεί.



Σε δήλωσή του στα «Σιδηροδρομικά Νέα» σχετικά με την απόφαση του εισαγγελέα Εφετών κ. Ι. Αγγελή να θέσει αμετάκλητα με βούλευμα του στο αρχείο την υπόθεση που αφορούσε την ενοικίαση οκτώ ντιζελοκίνητων αυτοκινηταμαξών προαστιακού τύπου «DESIRO CLASSIC VT 642» ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ και Καθηγητής Οικονομικών ΔΠΘ στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών κ. Διονύσιος Χιόνης αναφέρει: 
«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι για τρίτη φορά (τώρα αμετάκλητα) μπαίνει αυτή η υπόθεση στο αρχείο και παράλληλα δίδεται μια απάντηση στους κατ' επάγγελμα λασπολόγους που προσπάθησαν να πλήξουν τόσο εμένα και τους συναδέλφους όσο και την προσπάθεια της Κυβέρνησης Καραμανλή για την εξυγίανση του ΟΣΕ. Θα ήθελα να σας θυμίσω για άλλη μια φορά ότι εταιρικός διαχωρισμός, η έμφαση στις εμπορευματικές μεταφορές, η έναρξη της λειτουργίας του προαστιακού, ο διοικητικός και χρηματοοικονομικός εκσυγχρονισμός του ομίλου αποτέλεσαν μια παρακαταθήκη που όσο και αν ενοχλεί δεν μπορεί να ξεχαστεί από όλους εμάς που αγαπάμε τον σιδηρόδρομο».