Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι Έλληνες αγρότες. Σχεδιάζουν κατάληψη και σιδηροδρομικών γραμμών.

Με παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και παραμονή των τρακτέρ επί διήμερο στο κέντρο της πρωτεύουσας, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.

Περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι Έλληνες αγρότες στις συσκέψεις που είχαν την Κυριακή. Αυξάνουν το χρόνο διακοπής της κυκλοφορίας σε εθνικούς, επαρχιακούς οδούς, λιμάνια και τελωνεία, ενώ αποφάσισαν αποχή από τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, από την αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου για τα ζητήματά τους και διαμαρτυρία με τρακτέρ μπροστά στη Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή.
Οι εκπρόσωποι των κατά τόπους μπλόκων που συνεδρίασαν την Κυριακή στη Νίκαια έλαβαν ομόφωνη απόφαση για συνέχιση του επ’αόριστον μπλόκου των οδικών δικτύων, των τελωνείων και των λιμανιών και αεροδρομίων. Στο μεταξύ, έχει «πέσει» στο τραπέζι πρόταση για κατάληψη των σιδηροδρομικών γραμμών.
Οι εκπρόσωποι συνολικά 68 μπλόκων, από όλη τη χώρα, αποφάσισαν να «κατέβουν», προφανώς την Παρασκευή, στην Αθήνα και να τα στήσουν στο Σύνταγμα, απαιτώντας εκ νέου και εντονότερα την απόσυρση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό. Παράλληλα, απηύθυναν κάλεσμα και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, να σταθούν στο πλευρό τους.


Πηγή: ant1iwo.com