Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται για την χρηματοδότηση ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλου –Καλαμπάκας.

Ένα έργο πνοής για το Δήμο Μουζακίου και ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλία αυτό της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλου –Καλαμπάκας κινδυνεύει να απενταχθεί από τον προϋπολογισμό του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και τα 44 εκατομμύρια ευρώ που δεσμεύθηκαν μέσα στο 2016 να μεταφερθούν σε έργα στο Νότιο Πήλιο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του trikalanews.gr ο Πρόεδρος του συλλόγου Τρικάλων “Φίλων του σιδηροδρόμου” Βασίλης Τριανταφύλλου επέρριψε ευθύνες στον Δήμαρχο Μουζακίου και πρόεδρο της ΠΕΔ ότι λίγο πριν τη δημοπράτηση του έργου ενήργησε έτσι ώστε τα δεσμευμένα χρήματα στο ΠΕΠ Θεσσαλίας να μεταφερθούν σε έργα στο Πήλιο, μετά από αίτημα της περιφερειακής συμβούλου Μαγνησίας Τζούλιας Τσαλίκη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός, μιλώντας στο trikalanews.gr μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, κάνει λόγο για «αναπτυξιακό έργο της Θεσσαλίας» και ταυτόχρονα ότι …ΘΑ προσπαθούσε οι πόροι που θα αφαιρούνταν για το έργο να …αντικατασταθούν μέσω πόρων Τομεακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ.

«Θα το ζητούσαμε από τον υπουργό και αν δεν μπορούσε να δώσει αυτά τα χρήματα θα παρέμενε ΄΄ανέγγιχτο΄΄ το ΠΕΠ Θεσσαλίας » .

Ο λόγος που ξεκινά μια τέτοια πρόθεση να γίνουν …τράμπες ποσών σε μια περίοδο που είναι διασφαλισμένα ποσά είναι τουλάχιστον ανεξήγητη και το μόνο που επιτυχαίνει είναι να δημιουργεί προβλήματα, ειδικά όταν για τις …σκέψεις του κ. Κωτσού (δεν είναι διαχειριστής του ΠΕΠ Θεσσαλίας) δεν φαίνεται τουλάχιστον επίσημα να υπάρχει σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Καταδικάζουμε τους χειρισμούς και τις προθέσεις του Δημάρχου Μουζακίου Γεώργιου Κωτσού. Του υπενθυμίζουμε ότι πρώτιστα είναι Δήμαρχος Μουζακίου και ορκίστηκε να υπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου μας.

Καλούμε το Δήμαρχο Μουζακίου να δώσει δημόσια εξηγήσεις για όσα δήλωσε εις βάρος της εξέλιξης και χρηματοδότησης του έργου και να αποκαταστήσει άμεσα την εικόνα του Δήμου Μουζακίου.

Φράσεις του τύπου «Αυτός ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας –που είναι και Δυτικοθεσσαλός- τι ακριβώς ρόλο βαράει στην υπόθεση;» δεν προσβάλλουν μόνο τον ίδιο αλλά και ολόκληρο το Δήμο μας.

Καλούμε τον Δήμαρχο Μουζακίου να στηρίξει άμεσα την δημοπράτηση του έργου έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να αρχίσει η εκτέλεσή του .

Θέτουμε προ των ευθυνών του τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό για το μέλλον και την πορεία του έργου .

Συντάκτης: Παρασκευή Ντούρβα,
 επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Μουζακίου
Πηγή: trikalanews.gr