Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Κόρινθος: Εγκαινιάστηκε ο ανακαινισμένος παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός.

Θα φιλοξενεί υπηρεσίες του δήμου.
Εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε σε χρήση για την στέγαση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων και της Πολεοδομίας, ο ανακαινισμένος παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός της Κορίνθου.
Πρόκειται για ένα κτήριο που ανακαινίστηκε πλήρως και εκσυγχρονίστηκε προκειμένου να γίνει χρηστικός, με απόλυτο σεβασμό στην διατήρηση των ιστορικών και αρχιτεκτονικών του στοιχείων και ταυτόχρονα αναπλάσεται και η ευρύτερη περιοχή.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός κατά την τελετή των εγκαινίων ανέφερε ότι κύριο μέλημα κατά την διάρκεια των επισκευών ήταν να σεβαστούν το κτήριο και την ιστορία του.

Πρόσθεσε ότι, «σήμερα παραδίδεται ένα κτήριο σε χρήση που δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτό που παρέλαβε ο Δήμος. Εδώ ήταν ένας χώρος που είχε καταληφθεί από μετανάστες, κατατρεγμένους πρόσφυγες και το κτήριο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση».«Αισθανόμουν σα να με πίεζε η κοινωνία να έρθει ο Δήμος και να το αξιοποιήσει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Πνευματικός και επεσήμανε ότι το έργο της ανακαίνισης έγινε από το Δήμο με την επίβλεψη των τεχνικών του υπηρεσιών.

«Βελτιώσαμε είπε, την αισθητική του χώρου διατηρώντας αναλλοίωτα όλα τα στοιχεία και τις τοιχογραφίες του ιστορικού κτηρίου που συντηρήθηκαν με τις οδηγίες της αρχαιολογικής υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων».Ο δήμαρχος σημείωσε ότι η πολεοδομία της Κορίνθου για πολλά χρόνια στεγαζόταν σε ένα κτήριο ακατάλληλο, όπου οι υπάλληλοι δεν είχαν δει ποτέ το φως της ημέρας και τόνισε την ανάγκη, παλιά και εγκαταλελειμμένα κτήρια του δημοσίου να ανακαινιστούν και να αξιοποιηθούν για την στέγαση δημοσίων υπηρεσιών που σήμερα βρίσκονται σε ενοικιασμένα κτήρια.

Επιπλέον ανέφερε ότι το κτήριο του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ με τον περιβάλλοντα χώρο, ο δήμος στοχεύει να γίνει ένα διοικητικό κέντρο και χώρος αναψυχής που θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή.

Στο ισόγειο του κτηρίου φιλοξενείται μόνιμη έκθεση με προσομοίωση μηχανισμών της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, που μπορούν να τον επισκεφθούν όχι μόνο οι Κορίνθιοι, αλλά και σχολεία. Τα εκθέματα δώρισε στο Δήμο Κορίνθιος εκπαιδευτικός.

Πηγή: matrix24.gr