Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

10 διαδρομές με τραίνο που αξίζει να χαρείς τα τοπία.


Η ανάγκη του ανθρώπου να μειώνει τις αποστάσεις και να μην σπαταλάει χρόνο τον οδηγούν να επιλέγει πάντα το πιο γρήγορο. Αυτό όμως τον αποσπά από το bigger picture που λένε και τα Αμερικανάκια. Ποιο είναι αυτό; Η απόλαυση του ταξιδιού.
Ναι, το ξέρουμε, πολύ καβαφικό και κλισέ, αλλά από πότε η αλήθεια είναι κλισέ; Σίγουρα όταν έχεις λίγες μέρες για να απολαύσεις τον τελικό σου προορισμό πολύ σωστά θα επιλέξεις τον πιο γρήγορο τρόπο. Αλλά έχεις για παράδειγμα 10 μέρες που θες να περάσεις κάπου, τότε αξίζει να περάσεις δυο μέρες στην διαδρομή.
Γι΄αυτό και το τρένο είναι από εκείνα τα μεταφορικά που μπορεί να το αντιπαθείς για πολλούς λόγους, αλλά ποτέ δεν φεύγεις. Είναι σαν την πατρίδα σου. Την έχεις μάθει σε κάθε της σημείο, δεν έχει να σου δώσει κάτι άλλο, όμως πάντα γυρνάς. Έτσι είναι και το τρένο. Μόνο που αυτό έχει να σου προσφέρει πολύ ωραίες διαδρομές. Στην Ευρώπη δεν είναι έκπληξη ότι η Κεντρική Ευρώπη διαθέτει τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές. Ανάμεσα στις Άλπεις και σε γραφικά χωριά, θα γεμίσει το μέσα σου, ενώ υπάρχει πάντα και η Wild Wild West πλευρά των ΗΠΑ όπου θα νιώσεις σαν καουμπόι.


Βουδαπέστη-Κωνσταντινούπολη με το Danube Express




     Στην κοιλάδα του Ρήνου, από το Μάιντζ στο Κόμπλεντζ


Η διαδρομή από τη Napa Valley στο St. Helena με το Napa Valley Wine Train.


Η γραμμή Ντούρο στη βόρεια Πορτογαλία που περνάει τα σύνορα με Ισπανία.


Το Royal Scotchman είναι μια υπερπολυτελής ταχεία που διασχίζει τα Highlands και προσφέρει μια διαδρομή οπτικής ευεξίας με το απέραντο πράσινο


Από το Μπανφ στο Βανκούβερ, μια διαδρομή μέσα από χιονισμένα βουνά και τα δάση της βόρειας Αμερικής.


Από το Κριστσέρτς στο Γκρίμουθ, στη Νέα Ζηλανδία


Από το Κούσκο στο Μάτσου Πίτσου με το Hiram Bingham Orient Express


Από το Ντουράνγκο στο Σιλβερτρόν για μια πιο γουεστερνική κατάσταση.


Από το Τσερμάτ στο Σαιν Μόριτς, με το παγωμένο τοπίο να δίνει μια διαφορετική αίσθηση του ήλιου.

Πηγή: toratora.gr