Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Κίνα: Η φωτογραφία της θηλάζουσας Κινέζας στο μετρό του Πεκίνου που ξεσήκωσε αντιδράσεις.

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει στην Κίνα αναφορικά με τον δημόσιο θηλασμό εξαιτίας της δημοσιοποίησης μιας φωτογραφίας που δείχνει μια μητέρα να θηλάζει το παιδί της στο κατάμεστο μετρό του Πεκίνου.
Τη φωτογραφία δημοσιοποίησε ένας επιβάτης στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weido, το Twitter της Κίνας, συνοδεύοντάς τη με τη λεζάντα: «Να σου υπενθυμίσω ότι εδώ είναι το μετρό του Πεκίνου και όχι το λεωφορείο του χωριού σου».

Η λήψη -και το σχόλιο- έγιναν αμέσως viral- καθώς αναδημοσιεύθηκε και από μια εθελοντική οργάνωση που ασχολείται με την καθαριότητα στις δημόσιες συγκοινωνίες. Η αναδημοσίευση συνοδευόταν από κριτική προς τη γυναίκα επειδή εξέθετε τα «σεξουαλικά όργανά» της δημοσίως.

Πολλοί ωστόσο ήταν οι χρήστες που καταδίκασαν τόσο τον επιβάτη όσο και την οργάνωση για την δημοσιότητα που πήρε το γεγονός ότι μια μητέρα τάιζε το παιδί της, υπερασπιζόμενοι τη θηλάζουσα.

«Τα παιδιά όταν πεινάνε πρέπει να τρώνε. Είναι μια υπέροχη μητέρα», έγραψε κάποιος ενώ μια μητέρα και γιατρός έγραψε: «Θα ήταν ιδανικό αν χρησιμοποιούσε ένα κάλυμμα, αλλά δεν έγινε και τίποτα αν δεν έχει. Τα στήθη είναι... για μωρά. Δεν είναι σεξουαλικά όργανα».

Το 2014, λιγότερο από το 16% των Κινέζων γυναικών θήλαζαν αποκλειστικά τα μωρά τους μέχρι το, συστηνόμενο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 6ο μήνα της ζωής τους.

Πηγή: ethnos.gr