Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Οι επιβάτες του μετρό της Ν.Υ. μισούν περισσότερο μια φράση.

Οι επιβάτες του μετρό της Ν.Υ. μισούν περισσότερο αυτή τη φράσηΕπειδή σημαίνει καθυστερήσεις. 

Οι άρρωστοι επιβάτες προκαλούν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις δρομολογίων, αλλά και μεγάλο εκνευρισμό στους επιβάτες του μετρό της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τους Ν.Υ. Τimes, οι επιβάτες που ασθενούν μέσα στα βαγόνια του μετρό ήταν υπεύθυνοι για περίπου 3.000 καθυστερήσεις δρομολογίων το μήνα μέσα στο 2015, αριθμός που έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, αφού ήταν περίπου 1.800 κάθε μήνα το 2012, σύμφωνα με την Μητροπολιτική αρχή μεταφορών. 

Οι επιβάτες του μετρό της Ν.Υ. μισούν περισσότερο αυτή τη φράση

 Η αρχή ειδοποιεί μέσω Twitter τους επιβάτες για τις καθυστερήσεις, λόγω αυτών των προβλημάτων υγείας και εισπράττει την απογοήτευση τους στο λογαριασμό της. Εν μέρει αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, γιατί πολλοί επιβάτες δεν κατανοούν τη φράση «άρρωστος επιβάτης», που ακούγεται από τα μεγάφωνα όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια. 
Ταυτόχρονα υπάρχει ένα περίπλοκο σύστημα μετά την διαπίστωση ότι κάποιος δεν αισθάνεται καλά. Το πλήρωμα του τρένου ειδοποιεί το κέντρο ελέγχου να στείλει ένα ασθενοφόρο στον πλησιέστερο σταθμό. Στη συνέχεια το προσωπικό του ασθενοφόρου προσπαθεί να εντοπίσει τον ασθενή, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο μέσα στους δαιδαλώδεις σταθμούς. 
 Η διαδικασία αυτή μπορεί να καθυστερήσει μισή ώρα, προκαλώντας ένα «ντόμινο» καθυστερήσεων σε όλο το τεράστιο σύστημα του μετρό της αμερικανικής μεγαλούπολης. 
Έτσι οι υπόλοιποι επιβάτες περιμένουν περισσότερο από ποτέ τον τελευταίο καιρό. Οι αξιωματούχοι του μετρό λένε ότι οι περισσότερες περιπτώσεις ασθενών επιβατών αφορούν σε λιποθυμίες ή εμετό. Άλλοι επιβάτες ενδέχεται να έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή ή απώλεια αισθήσεων, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που επιβάτες πέφτουν νεκροί. Οι αρχές δεν γνωρίζουν γιατί αυξήθηκαν οι περιπτώσεις ασθενών τον τελευταίο καιρό. Θεωρούν πάντως λογικό να υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις σε ένα σύστημα που διακινεί 6 εκατ. επιβάτες την ημέρα.
 Σε μια διαφημιστική καμπάνια, η αρχή ζήτησε από τους επιβάτες που αισθάνονται άρρωστοι να κατεβαίνουν στην επόμενη στάση για να λάβουν βοήθεια - ώστε να μειωθούν οι καθυστερήσεις. Εκτός των καθυστερήσεων λόγω ασθενών επιβατών, οι άλλοι κύριοι λόγοι των καθυστερήσεων στο μετρό είναι ο συνωστισμός, τα προβλήματα εξοπλισμού και οι καιρικές συνθήκες.

 Πηγή: www.lifo.gr