Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΔΔΕ&L: Ζητά αποκατάσταση σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, εξαιτίας της σώρευσης μεταναστών και της κατάληψης των σιδηροδρομικών γραμμών, ζητά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L).
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς τον υπουργό επισημαίνει πως "η παρέμβαση του είναι επιβεβλημένη, ώστε να βρεθεί λύση και να απελευθερωθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Αναφέρουν, επίσης ότι οι εταιρείες του κλάδου έχουν υπογράψει εμπορικά συμβόλαια, στα οποία περιλαμβάνονται αυστηροί όροι και ρήτρες για το χρόνο των δρομολογίων, παραλαβών, αφίξεων, κλπ και, σε περίπτωση μη τήρησης αυτών, τίθεται θέμα αξιοπιστίας όχι μόνο των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και αρνητικών σχολίων για τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας των σχετικών αρχών που οφείλουν να υποστηρίζουν τις όποιες προσπάθειες ανάκαμψης της χώρας.
Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη σιδηροδρομική μεταφορά, επισημαίνεται από τον ΣΥΝΔΔΕ&L, αφενός δίνουν ανάσα πνοής στην οικονομία της χώρας αφετέρου αποτελούν πόλο έλξης επιπλέον μεταφορικού έργου, αφού οι αντισυμβαλλόμενοι είναι διεθνείς επιχειρήσεις με προοπτικές σοβαρών οικονομικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του Συνδέσμου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέδωσε περιορισμό κυκλοφορίας, δηλώνοντας και επίσημα την αδυναμία στήριξης του εν λόγω έργου κάτω από τις υφιστάμενες προϋποθέσεις και, ως εκ τούτου, ζητούν να παρέμβει άμεσα ο υπουργός.

Πηγή: enikonomia.gr