Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Τα "Σιδηροδρομικά Νέα" γιορτάζουν τα 6α διαδικτυακά τους γενέθλια!!!

 Σήμερα 20 Νοεμβρίου 2015 τα "Σιδηροδρομικά Νέα" γιορτάζουν τα 6α διαδικτυακά τους γενέθλια! Το ποιοι είμαστε και πιο είναι το έργο μας είναι πλέον γνωστό σε όλους. Το ποιες είναι οι δυσκολίες με τις οποίες βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι, ώστε να μπορούμε σήμερα να γιορτάζουμε, τις επισημάναμε στα περσινά μας γενέθλια http://sidirodromikanea.blogspot.gr/2014/11/blog-post_625.html. Η διαφορά όμως, του πέρσι με το φέτος είναι, ότι πέρσι ήμασταν λίγο πιο αισιόδοξοι σχετικά με το μέλλον των "Σιδηροδρομικών Νέων". 
 Το όραμα μας για την μετάβαση των "Σιδηροδρομικών Νέων" σε μια επίσημη δημοσιογραφική επιχείρηση εδώ στην Ελλάδα, ήταν μια ανάσα πριν από την πραγματοποίηση του, παρόλο που η σκέψη μας και τότε ακροβατούσε σε ένα τεντωμένο σχοινί. Αναρωτιόμασταν...μπορούμε να πάρουμε τελικά αυτό το τεράστιο ρίσκο;;; Το πολιτικό και νομοθετικό πλαίσιο το οποίο επέβαλλαν οι δανειστές μας, με τους πολιτικούς μας να ακολουθούν, ήταν καθαρά και μόνο φοροεισπρακτικό. Καμία πρόνοια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καμία πραγματική μεταρρύθμιση ΠΟΥΘΕΝΑ. Πραγματοποιήσαμε άπειρους μαθηματικούς και στατιστικούς υπολογισμούς καταλήγοντας στο ότι ίσως απέμεινε μια τελευταία "ηλιαχτίδα φωτός", από τις τόσες που μας δίνει απλόχερα και ΔΩΡΕΑΝ ο ήλιος στην χώρα μας! Την υπόλοιπες τις είχαν ήδη "δεσμεύσει" οι δανειστές μας. Σκεφτήκαμε ότι ναι, πρέπει να πιαστούμε τελικά από αυτή την τελευταία που έμεινε, για να ανταποδώσουμε την στήριξη των φίλων των "Σιδηροδρομικών Νέων", δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας.
 Φέτος το 2015, πλέον οι υπολογισμοί είναι άχρηστοι. Δημοψήφισμα, έλεγχος κεφαλαίων και η πλήρης ισοπέδωση των πάντων με το τρίτο μνημόνιο. Ο ήλιος εμφανίζεται κάθε μέρα, αλλά το μυαλό μας δεν μπορεί πλέον να συγκρατήσει αυτή την στιγμή. Μαυρίζει ο νους μόνο που σκέφτεσαι, ότι μεγάλο κομμάτι του λαού ψήφισε για άλλη μια φορά κάποιον πολιτικό, ο οποίος άλλα του έλεγε και άλλα κάνει αποτελειώνοντας την χώρα μας. Πως μπορείς να ψηφίζεις κάποιον ξανά, όταν ξέρεις ήδη ότι σου δίνει ψεύτικες υποσχέσεις;;; Αυτό δεν μπορούμε να το συλλάβουμε όχι τώρα, αλλά εδώ και δεκαετίες!!! Μήπως τελικά μας αρέσει να το ζούμε όλο αυτό;;; Μας αρέσει το ψέμα από την αλήθεια;; Μας αρέσει να μας κάνουν κουμάντο άλλοι;;; Ποιος μεγάλος ψυχολόγος μπορεί να εξηγήσει πραγματικά, αυτό το παράλογο στην χώρα μας;;;; 

 Μετά από τα παραπάνω, ο συνδιαχειριστής των "Σιδηροδρομικών Νέων", Γιαννακίδης Βασίλης, βρίσκεται ήδη υπό αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, αναστέλλοντας το όραμά του, να περάσει το μεγαλύτερο ελληνικό, δημοσιογραφικό, σιδηροδρομικό μπλοκ στον κόσμο σε μια πρότυπη ελληνική δημοσιογραφική επιχείρηση. Τα "Σιδηροδρομικά Νέα" έχουν περάσει, δυστυχώς και πάλι, στην αποκλειστική διαχείριση του διαχειριστή Χρήστου Γιαννακίδη, ο οποίος προσπαθεί με όσες δυνάμεις του έχουν απομείνει, να κρατήσει ζωντανή αυτή την προσπάθεια. Παρακαλούμε τους φίλους μας, να μην ξαφνιαστούν σε περίπτωση που αποφασίσουμε σε κάποια χρονική στιγμή, να αναστείλουμε την λειτουργία των "Σιδηροδρομικών Νέων". Το όνειρό μας ίσως γίνει πραγματικότητα, δυστυχώς όχι στην Ελλάδα αλλά σε κάποια άλλη ξένη χώρα όπου το επιχειρείν είναι η πρώτη προτεραιότητά της, κάνοντας τους διαμένοντές της, υπερήφανους για την δημιουργικότητά τους. Ευχόμαστε τα παραπάνω, να ταρακουνήσουν την λογική όλων, αρχίζοντας επιτέλους να επιλέγουμε πολιτικούς που λένε την αλήθεια με κάθε κόστος, που έχουν πραγματικές δυνατότητες και φαίνονται από την κατάθεση της ψυχής τους ότι θέλουν να αλλάξουν αυτήν την πανέμορφη χώρα. Τότε ίσως επιστρέψουν και τα παιδιά που έδιωξε!

 Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, όλους εσάς που μας στηρίζεται καθημερινά είτε διαβάζοντάς μας, είτε σχολιάζοντας, είτε αρθρογραφώντας όλα αυτά τα χρόνια. Για σας θα κρατήσουμε όσο είναι ακόμα δυνατόν την προσπάθειά μας ζωντανή. Σας ευχαριστούμε για όλα.

Ο διαχειριστής                        Ο συνδιαχειριστής
Γιαννακίδης Χρήστος                 Γιαννακίδης Βασίλης