Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Οι σιδηροδρομικοί σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα τιμούν τον Άγιο Φίλιππο.

Τον προστάτη τους Άγιο τιμούν οι σιδηροδρομικοί σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα την Κυριακή 11 Οκτωβρίου. Ειδικότερα:

                                     
  Στην Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου  ήμερα  εορτής του Αποστόλου  και Διακόνου Φιλίππου, πανηγυρίζει το Παρεκκλήσιο που βρίσκεται εντός του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης και φέρει το όνομα του Αγίου, ενός εκ των επτά διακόνων.

Το Σάββατο παραμονή της εορτής θα πραγματοποιηθεί ώρα  5.30 μ.μ.  η περιφορά της Αγίας εικόνας  και θα επακολουθήσει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα.
 Την Κυριακή ήμερα της  εορτής θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία.   
      
                                          Στην Λάρισα

Οι σιδηροδρομικοί τιμούν τον Άγιο ΦίλιπποΤον προστάτη των Ελλήνων σιδηροδρομικών Άγιο Απόστολο και Διάκονο Φίλιππο, θα τιμήσουν και φέτος ο σιδηροδρομικοί της Λάρισας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και μεταταχθέντες. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τον Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου, το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας, το Τοπικό Εργασιακό Συμβούλιο (ΤΕΣ), τους εδώ εκπροσώπους των σιδηροδρομικών σωματείων και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Λάρισας «Ο Άγιος Φίλιππος». Σύμφωνα με το πρόγραμμα αύριο Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί μέγας εσπερινός με αρτοκλασία, στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονα των σιδηροδρομικών στην Ανθούπολη (οδός Άρτης), θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου και θείο κήρυγμα για τη ζωή και το έργο του Αγίου Φιλίππου. Ανήμερα της γιορτής, το πρωί της Κυριακής 11 Οκτωβρίου, τις ώρες 7:30-10:00 θα τελεστεί θεία λειτουργία, με θείο κήρυγμα και μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των αποθανόντων μελών των συλλόγων και όλων των σιδηροδρομικών και των μελών των οικογενειών τους, στο Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Παλαιό Κοιμητήριο της οδού Φαρσάλων. Έχουν κληθεί να παραστούν οι διοικήσεις του ομίλου ΟΣΕ και οι αρχές του νομού Λάρισας.

Πηγές: «Σιδηροδρομικά Νέα» - eleftheria.gr