Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Παραιτήθηκε 20χρονη εργαζόμενη στον ΟΣΕ μετά από ρατσιστική επίθεση.

«Δεν παίρνω εντολές από Αλβανίδες. Να πας πίσω στο χωριό σου μη φωνάξω τη Χρυσή Αυγή σε κανονίσει».

Σε παραίτηση υποχρεώθηκε 20χρονη Αλβανικής καταγωγής που εργαζόταν στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ Λάρισας ύστερα από ρατσιστική επίθεση και απειλές - που όπως καταγγέλλεται δέχθηκε - από εργαζόμενους, οι οποίοι την απειλούσαν ότι θα καλέσουν τη Χρυσή Αυγή.
Το γεγονός αποκαλύφθηκε από τον συνδικαλιστικό σύνδεσμο Λαρισαϊκός.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Συναδέλφισσα, μαθήτρια ΟΑΕΔ η μόνη εργαζόμενη στη Γραμματεία του Μηχανοστασίου, όταν αρνήθηκε να περάσει στα φύλλα παρουσίας εργαζόμενου δευτερεύουσες χωρίς έγγραφη έγκριση, δέχτηκε ύβρεις τόσο προσωπικού όσο και ρατσιστικού περιεχομένου, εκ του γεγονότος ότι η εργαζόμενη είναι αλβανικής καταγωγής. Η επίθεση συμπληρώθηκε με φράσεις όπως: θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή να σε κανονίσει.
Όταν η συναδέλφισσα φώναξε για βοήθεια συνάδελφο από διπλανό γραφείο, δέχτηκε και από αυτόν την ίδια επίθεση. Αποτέλεσμα είναι η εργαζόμενη έντρομη, να καταθέσει την παραίτηση της από την υπηρεσία».
Σημειώνεται ότι η εργαζόμενη εκτελούσε για 161 ευρώ το μήνα χρέη γραμματέα μέσω του προγράμματος μαθητείας του ΟΑΕΔ. Η ίδια φέρεται να αρνήθηκε να περάσει πλαστές υπερωρίες και τότε άρχισαν οι απειλές.
«Δεν παίρνω εντολές από Αλβανίδες. Να πας πίσω στο χωριό σου μη φωνάξω τη Χρυσή Αυγή σε κανονίσει» είπαν σύμφωνα με το Έθνος, οι δύο εργαζόμενοι του ΟΣΕ που ήθελαν να περάσουν τις πλαστές υπερωρίες. Η κοπέλα σοκαρισμένη πήγε στον ΟΑΕΔ και παραιτήθηκε, ενώ κάθε προσπάθεια να μεταπειστεί απέβη άκαρπη, καθώς πολλές φορές η ίδια έμενε μόνη στο γραφείο στο μηχανοστάσιο και μετά από τις επιθέσεις κυριάρχησε ο φόβος.
Για το περιστατικό γίνεται εσωτερική έρευνα.

Πηγές: newsbeast.gr - "Έθνος"