Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Κατέβασαν μετανάστες από τα τρένα - Τους οδήγησαν σε καταυλισμούς!














Η ουγγρική αστυνομία σταμάτησε το πρώτο τρένο με προορισμό την πόλη Σόπρον κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και είπε στους επιβάτες να κατέβουν από το τρένο στην πόλη Μπίτσκε, κάπου 40 χλμ. από τη Βουδαπέστη, όπου η Ουγγαρία έχει ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών, μετέδωσε δημοσιογράφος του Reuters. Την πληροφορία μεταδίδει και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MTI.
Όλοι οι άλλοι επιβάτες αποβιβάστηκαν και επιβιβάστηκαν σε άλλο τρένο. Οι μετανάστες πιάστηκαν από την εξωτερική πλευρά των παραθύρων του τρένου φωνάζοντας "Όχι στον καταυλισμό, όχι στον καταυλισμό". Περίπου 50 αστυνομικοί με εξάρτυση έχουν παραταχθεί κοντά στο τρένο.
Ένα βαγόνι εκκενώθηκε από την αστυνομία και άλλα πέντε γεμάτα μετανάστες βρίσκονται ακόμη στον σταθμό.
Στο μεταξύ, η ουγγρική αστυνομία θα εμμείνει στους κανόνες του χώρου Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους στους μετανάστες που ταξιδεύουν με τρένα από το εσωτερικό προς τα δυτικά σύνορα της χώρας, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του επιτελείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.
Ο Γιάνος Λαζάρ δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου πως η παρούσα χαοτική κατάσταση σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης οφείλεται στα αντιφατικά μηνύματα που στέλνει η Γερμανία στους Σύρους μετανάστες.
"Αυτό συμβαίνει επειδή η Γερμανία... πριν από περισσότερο από μία εβδομάδα είπε στους Σύρους πως η Γερμανία τους περιμένει, τους προσκαλεί στο στρωμένο τραπέζι", είπε ο Λαζάρ, προσθέτοντας πως στη συνέχεια η Γερμανία προσπάθησε να κάνει αναγκαστικούς τους ελέγχους των μεταναστών την επόμενη μέρα.
Τα τρένα που κατευθύνονται στη Βουδαπέστη από τη Σλοβακία και τη Δημοκρατία της Τσεχίας θα σταματούν στην ουγγρική συνοριακή πόλη Σζομπ, ανακοίνωσαν σήμερα η τσεχική και η σλοβακική εταιρεία επιβατηγών σιδηροδρόμων, καθώς μετανάστες από τη Συρία κατεθύνονται μαζικά προς την ουγγρική πρωτεύουσα.
Η ουγγρική αστυνομία έχει επιτρέψει σε εκατοντάδες μετανάστες να συγκεντρωθούν στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης όμως οι Αρχές ακύρωσαν όλα τα δρομολόγια προς τη δυτική Ευρώπη, προκαλώντας σύγχυση και χάος.
Το πρώτο τρένο που μετέφερε περισσότερους από 200 μετανάστες ξεκίνησε σήμερα από τον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης με προορισμό τις πόλεις Σζομπατέλι και Σόπρον, δύο πόλεις στα σύνορα με την Αυστρία για να το σταματήσουν οι Αρχές λίγη ώρα αργότερα.

Πηγή: real.gr