Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Να εγκατασταθεί ο τερματικός σταθμός του μετρό στα όρια του δήμου ζητά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της εταιρείας "Αττικό Μετρό Α.Ε."

Αίτημα εγκατάστασης του τερματικού σταθμού της γραμμής δυτικής Θεσσαλονίκης του μετρό στο χώρο του υφιστάμενου αμαξοστασίου του ΟΑΣΘ, στα όρια των δήμων Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά, πρόκειται να υποβάλει ο δήμος Ωραιοκάστρου το επόμενο χρονικό διάστημα προς τα αρμόδια υπουργεία, φορείς και υπηρεσίες.
Το "πράσινο φως" για την υποβολή του αιτήματος έδωσε το δημοτικό συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του δημάρχου Αστέριου Γαβότση, ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της εταιρείας "Αττικό Μετρό Α.Ε.".
Όπως επισημαίνει ο κ. Γαβότσης στην επιστολή, ενόψει της εξεταζόμενης επέκτασης του μετρό προς τη δυτική Θεσσαλονίκη, η χωροθέτηση του τερματικού σταθμού στον χώρο του υφιστάμενου αμαξοστασίου του ΟΑΣΘ, συγκεντρώνει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις καθώς υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης μεγάλου πάρκινγκ, που θα εξυπηρετεί περισσότερους από 100.000 πολίτες.
Παράλληλα, ο δήμαρχος τονίζει ότι στο εν λόγω αμαξοστάσιο καταλήγουν για μετεπιβίβαση όλες οι γραμμές ΟΑΣΘ της λεκάνης του Λαγκαδά, ενώ ο δήμος Ωραιοκάστρου, με τη νέα αρχιτεκτονική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνενώθηκε με τους δήμους Καλλιθέας και Μυγδονίας και ο πληθυσμός του διευρυμένου δήμου ξεπερνά πλέον τις 50.000.

Πηγή: .e-typos.com