Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Νέο αίτημα παραχώρησης από το δήμο Καλαμάτας στον ΟΣΕ.

Τείνει να εξελιχθεί σε σήριαλ ετών, η προσπάθεια του δήμου Καλαμάτας να πείσει τους υπεύθυνους του ΟΣΕ, προκειμένου να προχωρήσουν σε παραχώρηση του κτηρίου του κεντρικού σταθμού στην Καλαμάτα για την περαιτέρω αξιοποίησή του.
Στο πλαίσιο αυτό, το προηγούμενο διάστημα, κατέθεσε και πάλι ανάλογο αίτημα τόσο για το κεντρικό κτήριο, των αποθηκών και του περιβάλλοντος χώρου, με σκοπό να στεγάσει διοικητικές και πολιτιστικές δράσεις του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21, για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.
Σε απάντησή του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Επιθυμούμε να σας επιβεβαιώσουμε το ενδιαφέρον του ΟΣΕ και τη στήριξή του για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021 από το Δήμο Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο αυτό, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα σας αποσταλεί με μέριμνα της ΓΑΙΑΟΣΕ σχέδιο μνημονίου συνεργασίας. Στη συνέχεια, και με βάση το μνημόνιο συνεργασίας, θα υπογραφούν επιμέρους συμφωνητικά που θα αφορούν στη συνεισφορά του ΟΣΕ στα δρώμενα του Kalamata21. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία».
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας ζητεί εδώ και χρόνια από τον ΟΣΕ την παραχώρηση κατά χρήση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας, ο οποίος αποτελεί αρχιτεκτονικό μνημείο του 19ου αιώνα - παραδοσιακό προστατευόμενο κτήριο, για να το χρησιμοποιήσει μέχρι την επαναλειτουργία του τρένου ως κέντρο πολιτιστικών δράσεων και χώρο εγκατάστασης της έδρας του Γραφείου Διεκδίκησης για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021.
Ο Δήμος θεωρεί ότι το έγγραφο του ΟΣΕ κινείται προς θετική κατεύθυνση και ο Δήμαρχος έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο.
Με την παραχώρηση στο Δήμο του κτηρίου του σταθμού και των γειτονικών κτηρίων του ΟΣΕ, είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα στην περιοχή από πλευράς κίνησης, εμπορικής δραστηριότητας και αισθητικής.
Σημειώνεται ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου με τον κ. Θεοφανόπουλο και είναι πιθανό ο Πρόεδρος του ΟΣΕ και ο Πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας να έλθουν στην Καλαμάτα για το ζήτημα αυτό.

Πηγή: tharrosnews.gr