Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Επιστολή ΑΣΚΕ για τις Υπηρεσίες προσωπικού έλξης προαστιακού σιδηροδρόμου Αθηνών-Κιάτου

Στην επιστολή της η ΑΣΚΕ αναφέρει:
 "Αξιότιμοι κύριοι, 
 Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή λόγω της κατάστασης η οποία επικρατεί στην απασχόληση του προσωπικού έλξης στην γραμμή Αερ-Κιάτο-Αερ (και που διαπιστώσαμε και οι ίδιοι κατά την εργασία μας στο παραπάνω δίκτυο )με τις συνεχείς τροποποιήσεις-καταργήσεις-συγχωνεύσεις στις υπηρεσίες του προσωπικού με πρόσχημα την γενικευμένη έλλειψη προσωπικού ή την χορήγηση καλοκαιρινών αδειών. Κατά τις τροποποιήσεις αυτές(ή ότι άλλο) οι οποίες γίνονται είτε τελευταία στιγμή είτε όχι, το προσωπικό εξαναγκάζεται σε συνεχή εξαντλητική μηχανοδήγηση η οποία ξεπερνά κάθε ανθρώπινο όριο. 
 Επίσης διαπιστώνουμε την γενικευμένη επιβολή δεκάωρων υπηρεσιών σχεδόν στο σύνολο του κυκλώματος εργασίας με αποτέλεσμα οι μηχανοδηγοί να συμπληρώνουν τα όρια που επιβάλλει ο νόμος για τις υπερωρίες και να τα ξεπερνούν χωρίς να μπορούν πληρωθούν για αυτές. Κάτι τέτοιο κατά την άποψη μας συνιστά αναγκαστική εργασία η οποία απαγορεύεται από την εργατική νομοθεσία. 
Επίσης διαπιστώνουμε την παράβαση της ενδιάμεσης διακοπής μεταξύ 2 υπηρεσιών η οποία ορίζεται σε γενικευμένο όριο από την εργατική νομοθεσία στις 11 ώρες αλλά και στο ειδικότερο όριο των 10 ωρών που προβλέπει ο κανονισμός εργασία μία φορά την εβδομάδα για εναλλαγή υπηρεσιών. 
Τέλος διαπιστώνουμε ότι συνεχίζεται ο μη υπολογισμός της μετακίνησης των συναδέλφων από την Πάτρα στο Κιάτο για ανάληψη υπηρεσίας ως πραγματικός χρόνος εργασίας παρά τις διαβεβαιώσεις για τον υπολογισμό τους στις νέες βάρδιες για το προσωπικό. 

Για την ΑΣΚΕ Κλίτσας Γεώργιος Μηχ/γος ΜΑΙ