Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στο σιδηρόδρομο το τελευταίο διάστημα και με τη χαρακτηριστική απραγία που ταλανίζει το χώρο μας εδώ και πολλά χρόνια, φτάσαμε πλέων στο ναδίρ.
   Στο ναδίρ της αξιοπιστίας ως σιδηρόδρομος αλλά και πλήρως απαξιωμένοι στα μάτια του Ελληνικού λαού που μας αντιμετωπίζει με καχυποψία και περιφρόνηση κάποιες φορές.
  Ζούμε όλοι μας, τη συστηματική φθορά, απέχοντας πλέων ελάχιστα από την πλήρη η μερική ιδιωτικοποίηση του οργανισμού , προς τέρψιν κάποιων συγκεκριμένων πολιτικών και συμφερόντων .
  Έστω και την τελευταία στιγμή καλό θα ήταν να μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Να σταματήσουν ορισμένοι να ασχολούνται με τα δύο-  τρία  χρόνια που θέλουν για τη συνταξιοδότησή τους( αμφισβητείται και αυτό σήμερα )αλλά να τιμήσουμε  την εργασία μας και να αναδείξουμε  σε όλους, ότι ο εργαζόμενος σιδηροδρομικός, είναι ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος με αρκετά υψηλό δείκτη εργατικότητας.
  Θα πρέπει να αναδείξουμε σε όλους ότι ο σιδηρόδρομος είναι το ασφαλέστερο οικονομικότερο και οικολογικότερο μέσο μαζικής μεταφοράς.
  Είναι όλα αυτά, γιατί οι εργαζόμενοι του, μάχονται και καθημερινά προσπαθούν να κρατούν ψηλά κυρίως τον πήχη  της ασφάλειας.
   Συνάδελφοι, καμία μάχη δεν μπορούμε να κερδίσουμε, εάν ο απλός πολίτης δεν είναι στο πλευρό μας( βλέπε ΕΥΑΘ ) και εάν δεν συμπορευτεί μαζί μας.
  Δεν μπορούμε να καταλάβουμε  γιατί τόσα χρόνια δεν προσπαθήσαμε να κινητοποιήσουμε  όσους περισσότερους πολίτες μπορούμε  αλλά και όλους τους Δημάρχους της Βορείου Ελλάδας και όλους τους φορείς που εμπλέκονται με τον ΟΣΕ.  Σίγουρα πάντως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους Βουλευτές του <<καφέ>> που δεν αντέδρασαν στη βουλή στην προηγούμενη άρον άρον προσπάθεια ξεπουλήματος παρά την θεωρητική παρουσίαση που κάναμε σαν ΣΣΒΕ  σε κάποιους λιγοστούς φίλους μας.
  Φίλες και φίλοι ζητάμε από την ομοσπονδία μας να αναλάβει πρωτοβουλία διαφήμισης του ΟΣΕ που εμείς οραματιζόμαστε και που πιστεύουμε ότι είναι βιώσιμος.
  Να ενοικιαστεί περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με σκοπό να ετοιμάσουμε μία καμπάνια  για να αναδείξουμε τον σιδηρόδρομο όπως τον βλέπουμε εμείς και να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους πολίτες και τους φορείς για το δίκιο των δικών μας προτάσεων.
  Σταθερή άποψη δική μας θα είναι πάντα ότι ο σιδηρόδρομος πρέπει να υπηρετεί τον απλό πολίτη και όχι τα συμφέροντα συγκεκριμένων εργολάβων και απρόσωπων  εταιρειών που μοναδικό σκοπό έχουν το κέρδος.



         Η Γραμματεία  Βορείου Ελλάδος