Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Βαγόνια αραγμένα τα όνειρα τα περασμένα κοιτούν.

Ελάχιστες είναι μέσα στην πόλη της Καλαμάτας οι περιοχές πρασίνου που θα έπρεπε να αποτελούν μια όαση, ειδικά τις μέρες του καύσωνα.
Επίσης, μοναδικό για την Ελλάδα είναι το ανοιχτό Μουσείο Σιδηροδρόμων εντός του Πάρκου.
Πρωί της Τρίτης ο φακός του «Θ» βρέθηκε στο χώρο. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία των συνεργείων καθαρισμού. Άλλωστε, είχαμε γίνει δέκτες παραπόνων –ειδικά από μικρομαμάδες- τόσο για τα σκουπίδια όσο, κυρίως, για την εικόνα της λίμνης.
Αυτά τα θέματα ελπίζουμε ότι λύθηκαν, αν και θα πρέπει η «επέμβαση» να γίνεται νωρίτερα, πριν η κατάσταση… πιάσει πάτο.
Την προσοχή μας, όμως, τράβηξαν κάποια άλλα σημεία, αρκετά σημαντικά, στα οποία θα πρέπει, επίσης, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.
Είναι αυτό που λέμε σημαντικές λεπτομέρειες που αμαυρώνουν την εικόνα του χώρου. Ας δώσουν προσοχή οι αρμόδιοι για τη συντήρηση τόσο του Πάρκου όσο και του Μουσείου Σιδηροδρόμων.
Η είσοδος
ISODOS PARKOU.jpg
Η ξύλινη είσοδος του Πάρκου είναι εμφανές ότι χρειάζεται συντήρηση (ξύσιμο και πέρασμα με βερνίκι). Άλλωστε, ο Δήμος έχει υπηρεσίες που θα μπορούσαν κάλλιστα να την αναλάβουν.
Είναι, επίσης, κρίμα η ταμπέλα του ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21, που υπενθυμίζει ότι διεκδικούμε να γίνουμε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, να βρίσκεται σε ένα μη προσεγμένο χώρο.
 
Λάσπες
LASPI PARKO.jpg 
Πολλά δρομάκια του Πάρκου είναι λασπωμένα λόγω του ότι οι βάνες για το αυτόματο πότισμα προφανώς δεν είναι σωστά ρυθμισμένες. Πανεύκολο να διορθωθούν…
 
Οι βρύσες
VRISI PARKO.jpg 
Έχει παρατηρηθεί ότι, αφού πατήσει κάποιος το κουμπί της βρύσης για να πιει νερό, προκειμένου αυτό να σταματήσει να τρέχει θα πρέπει να ξαναπατηθεί. Προφανώς δεν επανέρχεται μόνο του, όπως θα έπρεπε. Έτσι, παρατηρείται το φαινόμενο το νερό να τρέχει συνεχώς…
 
Μεταλλικές ταμπέλες
EPIGRAFI PARKO.jpg
  
Στο Μουσείο Σιδηροδρόμων υπάρχουν μεταλλικές ταμπέλες, όπως η εικονιζόμενη, όπου θα έπρεπε να αναγράφεται η ιστορία του τρένου.
Αντ’ αυτού, graffiti…
 
Μόνο οι ράγες…
RAGES PARKO.jpg 
Προφανώς υπήρχε θέση για τρένο, εξ ου και οι ράγες.
Τώρα, σπασμένοι σωλήνες, πλακάκια επίσης σπασμένα από τον περιβάλλοντα χώρο και σκουπίδια!
Κρίμα…
 
Ατμομηχανές…

ATMOMIXANI 1.jpg
 
ATMOMIXANI 2.jpg
Χρειάζονται λόγια; Σκουπίδια, σαπισμένα δάπεδα και στο χώρο που έβαζαν το κάρβουνο, πεταμένα πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια.
Κατά τ’ άλλα, Μουσείο…
 
Τα βαγόνια…
VAGONI1.jpg
 
Σπασμένο παράθυρο και ό,τι απέμεινε στο τραπεζάκι μετά τον καφέ…
 
VAGONI 2.jpg
 
Επόμενο εσωτερικό βαγονιού χωρίς σεβασμό…
 
Το σκάκι
 skaki.jpg
 
Στο χώρο είχε κατασκευαστεί μια τεράστια μαρμάρινη σκακιέρα. Θαυμάστε την κατάστασή της…

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Πηγή: tharrosnews.gr