Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

«Συγκλονιστικές» αλλαγές στον ΟΣΕ, αλλά δεν γίνεται η διαφορά...


Κάρτες έξι διαδρομών ή απεριόριστων μηνιαίων διαθέτει ο ΟΣΕ για τη διαδρομή Λάρισα-Βόλος και αντίστροφα, με τους επιβάτες να κερδίζουν μια μικρή έκπτωση. Και η έκδοσή τους αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης, όπως φαίνεται από τα πεπραγμένα, μιας και ο τρόπος άλλαξε...
Πλέον η κάρτα εκδίδεται μέσω υπολογιστή και όχι χειρόγραφα, με φωτογραφία του πελάτη, και τον αριθμό αστυνομικής του ταυτότητας!!! Και με ειδικά σήματα προκειμένου να μην πλαστογραφείται!

Και είναι σίγουρα καινοτομία, για τον καθένα που θέλει να ταξιδέψει με ένα τρένο που παρουσιάζει συνεχώς καθυστερήσεις στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις του, και που ο κλιματισμός του δεν είναι άλλος από τα ανοιχτά παράθυρα! Και σίγουρα καινοτομία για ένα Οργανισμό που, σε κάποια τουλάχιστον, εκδοτήριά του δεν δέχεται χρεωστικές κάρτες, παρά την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και γενικότερη έλλειψη ρευστού ακόμη και για μικροανάγκες! Kαι ούτε γίνεται ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων για τη συγκεκριμένη διαδρομή. 

Καινοτομία «συγκλονιστική» λοιπόν. Και μάλιστα 10 ολόκληρα λεπτά του ευρώ φθηνότερη η κάθε κάρτα από τη χειρόγραφη! 

Βέβαια απορία είναι τους τους πειράζει τους ιθύνοντες του ΟΣΕ να χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος την κάρτα που μπορεί να την αγόρασε ο αδερφός του, ο πατέρας του, η σύζυγός του. Γιατί τώρα απαιτείται ο κάθε ενδιαφερόμενος να τρέχει για να την εκδόσει αυτοπροσώπως. 
Και απορία είναι πόσο πιο φθηνό είναι το συγκεκριμένο σύστημα που επιλέχθηκε, από το να εφοδιαζόταν ο κάθε πελάτης με μία μαγνητική κάρτα την οποία θα μπορούσε να «γεμίσει» με διαδρομές, και με ένα scanner ο ελεγκτής για να τις αφαιρεί αναλόγως... Πόσο μάλλον από το χειρόγραφο. 
Δεν θέλει κόπο. Τρόπο και θέληση θέλει.

Συντάκτης: Χρυσόστομος Τρίμμης
Πηγή: thessaliatv.gr