Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Kοινά πρότζεκτ με Βραζιλία - Ινδία ετοιμάζουν οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι για να χρηματοδοτηθούν από την Τράπεζα των BRICS

Τη δυνατότητα συμμετοχής σε μια σειρά έργων εκσυγχρονισμού και κατασκευής νέων σιδηροδρομικών υποδομών στη Βραζιλία και την Ινδία, διαπραγματεύονται οι επικεφαλής της εταιρείας Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, προκειμένου να υπαχθούν σε πρόγραμμα χρηματοδότησης από την Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης -NDP – των BRICS. 
Οπως δήλωσε χθες από την Ούφα, όπου πραγματοποιείται η 7η Σύνοδος Κορυφής των BRICS και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), ο διευθύνων Σύμβουλοςτων Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντίμιρ Γιακούνιν, συνεχίζονται οι συζητήσεις στα πλαίσια του Επιχειρηματικού Συμβουλίου των BRICS, προκειμένου να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας.
Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι διαπραγματεύονται επί του παρόντος τη δυνατότητα συμμετοχής σε μια σειρά έργων στην Ινδία, ιδίως στον εκσυγχρονισμό και την κατασκευή των σιδηροδρομικών υποδομών, για την επίτευξη της αύξησης της ταχύτητας έως και 160-200 χλμ/ώρα και την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών σταθμών. Στο “μέτωπο” της Βραζιλίας οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι προτίθενται να συμμετάσχουν σε κοινοπραξία με βραζιλιάνικη εταιρία για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ανάληψης του έργου κατασκευής του κρατικού σιδηροδρομικού δικτύου, ενώ στα σχέδια είναι και η δημιουργία ξεχωριστού γραφείου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων στη Βραζιλία προκειμένου να προωθηθεί καλύτερα η συνεργασία. Το 70% της κατασκευής του έργου θα καταβληθεί από την Εθνική Τράπεζα της χώρας και το 30% με σύμβαση παραχώρησης.

Πηγή: gr.rbth.com/news