Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ιδιωτικοποιούνται οριστικά: Ελληνικό, Περιφερειακά Αεροδρόμια, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Εγνατία, ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

H τελική πρόταση που κατέθεσε η χώρα μας στους Θεσμούς για το κλείσιμο της συμφωνίας περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις μεγάλες αποκρατικοποιήσεις που είχαν κολλήσει εδώ και μήνες, από την Κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το κείμενο που απεστάλη προς ολοκλήρωση οδεύουν οι διαγωνισμοί για το Ελληνικό (όπου ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης)και τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια (όπου ήδη υπάρχει προτιμητέος ανάδοχος η Γερμανική Fraport μαζί με τον Όμιλο Κοπελούζου).
Επιπλέον θα συνεχιστούν με σκοπό να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για την πώληση των μετοχών σε ιδιώτες σε ΟΛΠ, ΟΛΘ (Λιμάνια Αθήνας και Θεσσαλονίκης), με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο.
Τέλος θα ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Εγνατία, τη Rosco.
Στον κατάλογο περιλαμβάνεται η αποκρατικοποίηση της εταιρείας μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ ή θα εξεταστεί άλλη εναλλακτική πρόταση έως τον Οκτώβριο του 2015 ενώ το δημόσιο θα μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ το υπόλοιπο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ.
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται διεθνής δημόσιος διαγωνισμός για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών και τα σχετικά τέλη χρήσης των σχετικών συχνοτήτων, φορολογία 30% επί των ακαθαρίστων εσόδων από τυχερά παιχνίδια και στα VLT («φρουτάκια) που προβλέπεται να εγκατασταθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 και το 2016 και υποβολή προσφορών για την έκδοση αδειών 4G και 5G.
Πηγή: ypodomes.com