Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών, για το δημοψήφισμα.

 Η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ – ΔΙΚΤΥΟ), με ανακοίνωσή της (μνημείο εξαπάτησης και κοροϊδίας των Σιδηροδρομικών) από τη μία τονίζει ότι είναι σταθερά προσανατολισμένη στον Ευρωμονόδρομο και από την άλλη ότι είναι αντίθετη με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μειώσεις μισθών, συντάξεων κ.λ.π. 
 Αν αυτό το έλεγαν πριν από 30 χρόνια ίσως κάποιους να έπειθαν, σήμερα όμως είναι ξεκάθαρο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία σχέση με την «Ευρώπη των Λαών» αλλά είναι μία διακρατική μονοπωλιακή ένωση που απαιτεί και επιβάλει συγκεκριμένα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα. 
 Θα μπορούσε κάποιος να πει στους συντάκτες της ανακοίνωσης ότι είστε αφελείς ή δεν καταλαβαίνετε τι γράφετε, εμείς όμως σας λέμε ότι δεν είστε αφελείς αλλά συνειδητοί υπηρέτες των πολιτικών των κομμάτων που στηρίζουν τον Ευρωμονόδρομο, δηλαδή τα μονοπώλια το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες αλλά βάζετε και δύο αιτήματα σαν φερετζέ για να καλύψετε το ρόλο σας απέναντι στους εργαζόμενους. 
 Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να είναι μόνο ένας: Ο ταξικός προσανατολισμός του και ο αγώνας για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Βέβαια ποτέ δεν είχατε τέτοιο προσανατολισμό και γι αυτό γράφετε αυτά που γράφετε. 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, 

 Σηκώνουμε κεφάλι στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ενταθεί τις επόμενες μέρες, μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Ο φόβος, η μοιρολατρία δεν μας ταιριάζουν. 
 Αρκετά ματώσαμε. Αρκετά πληρώσαμε. Δεν δεχόμαστε νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέα μνημόνια, νέα δεινά, νέα βάσανα όπως και να τα παρουσιάσουν, όπως και να τα βαφτίσουν. 
 Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στο δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης, ανάκτηση των απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να δοθεί οριστική λύση υπέρ του λαού απαιτείται πραγματική ρήξη. Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Απαιτούμε – διεκδικούμε άμεσα:
  • Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους, των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα. 
  • Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης. Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία. 
  • Δωρεάν μετακίνηση στο σιδηρόδρομο και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κατάργηση των διοδίων. 
  • Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. 
  • Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμία διακοπή συνδέσεων. 

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών