Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Στο υπουργείο Οικονομικών ξανά αύριο οι συνταξιούχοι.

Μαζική διαμαρτυρία στις 10 π.μ., με αίτημα να δοθούν τώρα ολόκληρες οι συντάξεις.


Νέα μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών διοργανώνουν αύριο, στις 10 π.μ., οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, με αίτημα την καταβολή ολόκληρων των συντάξεων απ' τις τράπεζες.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις έχουν ζητήσει με επιστολή τους συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Το «μαρτύριο της σταγόνας» συνεχίζεται για τους συνταξιούχους, καθώς μέχρι και χτες δεν είχαν τη δυνατότητα να εκταμιεύσουν περισσότερα από τα 120 ευρώ, που πήραν την προηγούμενη βδομάδα.
Στην επιστολή τους προς τον αρμόδιο υπουργό, την τρίτη κατά σειρά, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις σημειώνουν: «Τα χρήματα των συντάξεων μπήκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, για να πληρωθούν αποκλειστικά και μόνο συντάξεις, δεν μπορούν οι τράπεζες να τα παρακρατούν και να τα διαθέτουν όπου θέλουν και όπως θέλουν. Σας καλούμε να αποκαταστήσετε την καταβολή των συντάξεων, όπως γινόταν πάντα, άμεσα, σε όλους, χωρίς κανέναν περιορισμό από τις τράπεζες».
Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη 1η Ιούλη, οι συνταξιούχοι έκαναν μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών και στην ΤτΕ, ενώ την Παρασκευή 3 Ιούλη, συναντήθηκαν με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Ανάλογες συγκεντρώσεις - διαμαρτυρίες έγιναν και σε άλλες πόλεις, με τελευταία τη χτεσινή κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Καβάλα.

Πηγή: rizospastis.gr