Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Γερμανία: Η Γερμανική Σιδηρόδρομοι, καταλήγουν σε συμφωνία, για τους μισθούς των μηχανοδηγών!

  Η Γερμανική Σιδηροδρομική εταιρία Deutsche Bahn (DB), έφτασε τελικά, σήμερα Τετάρτη, σε συμφωνία με την Ένωση Γερμανών Μηχανοδηγών (GDL), τερματίζοντας μια διαμάχη σχεδόν ενός χρόνο, η οποία έπληξε εκατομμύρια ανθρώπων μέσω των απεργιών. 
  Υπό την συμφωνία, η οποία έγινε εφικτή μετά από 5 βδομάδες διαιτησίας, τα μέλη της ένωσης θα λάβουν συνολικά 5.1% αύξηση στους μισθούς τους σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο θα είναι από σήμερα 1 Ιουλίου αποδίδοντάς τους το 3.5% και το δεύτερο τον Μάιο του 2016 καταβάλλοντάς τους το υπόλοιπο 1.6%. Επίσης η μείωση των υπερωριών θα γίνεται σταδιακά.
  Η συμφωνία είναι παρόμοια, με αυτή που έκανε τον Μάιο, η Ένωση Μεταφορών και Σιδηροδρόμου(EVG), η οποία αντιπροσωπεύει τους περισσότερους εργαζόμενους στον γερμανικό σιδηρόδρομο, περνώντας ακριβώς τις ίδιες αυξήσεις, στις ίδιες ημερομηνίες.
  Η Ένωση των Μηχανοδηγών (GDL) οι οποία αντιπροσωπεύει 20.000 μηχανοδηγούς, ζητούσε επίσης το δικαίωμα της εκπροσώπησης και άλλως κλάδων των εργαζομένων, όπως των εποπτών των τρένων. 
  Η Σιδηροδρομική Deutsche Bahn (DB) συμφώνησε να κρατήσει ως συνομιλητή της την GDL σχετικά με τους μισθούς, μέχρι το 2020, παρόλο την αλλαγή των νόμων, οι οποίοι μειώνουν την δύναμη των μικρότερων ενώσεων.
  Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι 420 ώρες απεργίας, επηρέασαν δραματικά, 5,5 εκ. επιβατών μαζί με το 1/5 των εμπορικών μεταφορών, δηλαδή 620.000 τόννων την μέρα. "Αν η DB είχε έρθει σε συμφωνία νωρίτερα θα είχε σώσει 500 εκ €, συνδέοντάς τα με την βιομηχανική δράση", τόνισε ο επικεφαλής της GDL Claus Weselsky σε ανακοίνωσή του.

Επιμέλεια:"Σιδηροδρομικά Νέα"