Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Βρετανία: Ιστορικό διαμέρισμα πολυτελείας, κρύβεται σε πύργο με ρολόι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου.


Μέσα στο διάσημο ρολόι του σιδηροδρομικού σταθμού του Σεν Πάνκρας βρίσκεται ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του Λονδίνου.

Ένα όμορφο διαμέρισμα δύο δωματίων με ταβάνι ύψους 10 μέτρων και χαρακτηριστικά του 19ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένου ξύλινων δοκαριών και σιδερένιας σκάλας, νοικιάζεται προς 136 ευρώ την ημέρα.
Το ακίνητο αποτελούσε μέρος του Midland Grand Hotel, με αποκλειστικό σχεδιασμό από τον διάσημο αρχιτέκτονα Sir George Gilbert Scott.
Το 1996 στην είσοδο του κτιρίου και στη βασική του σκάλα είχε γυριστεί το Wannabe των Spice Girls.
Στα εγκαίνια του 1873, το πρωτότυπο ξενοδοχείο ήταν από τα πιο ακριβά της πόλης, με βασιλικά φωτιστικά, μεγάλη σκάλα, δωμάτια με χρυσά φύλλα στους τοίχους και τζάκι σε κάθε χώρο.
Το γοτθικό στυλ ξενοδοχείο πέρασε στα χέρια του Σιδηροδρομικού σταθμού το 1922 πριν κλείσει οριστικά το 1935.
Μετά το κλείσιμο ως ξενοδοχείο, το κτίριο μετονομάστηκε Σεν Πάνκρας και χρησιμοποιείτο ως γραφεία των σιδηροδρόμων, και το τελευταίο διάστημα από την British Rail.
Το St Pancras Renaissance Hotel άνοιξε τον Μάρτιο του 2011 για τους επισκέπτες, με τα επίσημα εγκαίνια να γίνονται στις 5 Μαΐου, ακριβώς 138 χρόνια μετά το πρώτο έτος λειτουργίας του το 1873.
Με στυλ και άποψη όλα δένουν αρμονικά μεταξύ τους και διατηρούν ίχνη του 19ου αιώνα με μοντέρνες πινελιές, προσφέροντας άνεση και λειτουργικότητα.

Πηγή: iefimerida.gr