Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης "Δίκτυο Σιδηροδρομικών"

Εδώ και έξι μήνες με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η απαξίωση και η παρακμή του σιδηροδρόμου συνεχίζεται. Η διακηρυγμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο με την νέα συμφωνία - μνημόνιο 3 ακυρώνεται αφού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ παραμένουν στο ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση, ενώ στον ΟΣΕ / ΓΑΙΑΟΣΕ / ΕΡΓΟΣΕ τα έργα έχουν βαλτώσει και η συντήρηση έχει ελαχιστοποιηθεί.
Η έλλειψη προσωπικού ,ανταλλακτικών, η μη αντιμετώπιση λειτουργικών προβλημάτων σε όλες τις εταιρίες αυξάνουν τον κίνδυνο να συμβούν ατυχήματα. Πριν λίγες μέρες συνέβη σοβαρό ατύχημα, ευτυχώς χωρίς θύματα, στην σήραγγα των Τεμπών και έχει παρέμβει ο εισαγγελέας.

Απαιτούμε η κυβέρνηση σε πρώτη φάση να προχωρήσει άμεσα στην ενοποίηση των εταιριών ΟΣΕ/ ΓΑΙΑΟΣΕ/ ΕΡΓΟΣΕ με προοπτική την πλήρη ενοποίηση και με τις υπόλοιπες εταιρίες. Επίσης να δοθούν κατευθύνσεις για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής και συντήρησης.
Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την έλλειψη προσωπικού και τους υφιστάμενους κινδύνους που οφείλονται στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων και συνεχίζονται με την απραξία του υπουργείου. Καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους, τις διοικήσεις των εταιριών, που συνέβαλαν στην απαξίωση το σιδηρόδρομο με ενέργειες τους καθώς και τον αρμόδιο υπουργό για όποιο ω μη γένοιτο δυσάρεστο μελλοντικό συμβάν που μπορεί να θέση σε κίνδυνο την ασφάλεια αμαξοστοιχιών και επιβατών. 

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ