Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Από το φθινόπωρο αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ.

Μελετάται καινούργια τιμολογιακή πολιτική για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από το φθινόπωρο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείς πότε θα αυξηθούν τα εισιτήρια στα ΜΜΜ, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%, ο υπουργός είπε ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για να αντιμετωπιστεί τόσο γρήγορα. 
«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εκδίδονται εισιτήρια που αναγράφουν συγκεκριμένη τιμή, επομένως μπορεί να λέμε ότι αυτά από Δευτέρα θα ξεκινήσουν, αλλά αυτά δεν γίνονται με μαγικό ραβδί. Αν αποφασιστεί άμεσα να αυξήσουμε τον ΦΠΑ στις αστικές συγκοινωνίες, θέλουμε αρκετούς μήνες για να ολοκληρώσουμε αυτές τις διαδικασίες» ανέφερε.
Όσον αφορά στη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί, τονίζοντας πως οι αστικές συγκοινωνίες ήταν στο πλευρό του πολίτη στις κρίσιμες ημέρες.
«Δίνουμε δωρεάν πρόσβαση σε ομάδες των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη να μεταφέρονται δωρεάν. Επομένως, όλοι μας πρέπει να δείξουμε ένα άλλο πνεύμα γύρω από τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς» πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα θα βγει στη διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πηγή: zougla.gr