Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Συζητείται δωρεάν μετακίνηση ανέργων και εκτός Αττικής με τα ΜΜΜ.

Τρόπους να επεκταθεί το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής και στις συγκοινωνίες της υπόλοιπης Ελλάδας αναζητάει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Με υπουργική απόφαση

Να σημειωθεί ότι, με υπουργική απόφαση των υπουργείων Εργασίας, Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού και Οικονομικών, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα μπορούν στο εξής να μετακινούνται δωρεάν, με το μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο Αθηνών - Πειραιώς, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αττικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ (εγγεγραμμένη ανεργία Μαΐου), το μέτρο αφορά 320.177 ανέργους της Αττικής, οι οποίοι απαλλάσσονται της καταβολής κομίστρου στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ). Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω απόφαση για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων είναι ανεξάρτητη από την τελευταία απόφαση για δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού μέχρι και τις 10 Ιουλίου. Την ίδια στιγμή διαγράφονται τα διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί μέχρι τις 29 Ιουνίου του τρέχοντος έτους στους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ, ακόμη και αν έχει εκκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης των προστίμων.

Στόχος η διεύρυνση

Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, στόχος είναι να διευρυνθεί το μέτρο και στις συγκοινωνίες των άλλων πόλεων της χώρας. «Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία διερευνούμε τους τρόπους για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου, προσθέτοντας πως για την ηγεσία του υπουργείου η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και η διαγραφή των προστίμων αποτέλεσαν άμεση προτεραιότητα.

Πηγή: kathimerini.gr