Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Συνταξιούχοι: Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα για άμεση και πλήρη καταβολή των συντάξεων.

Με απόφαση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΤΑΕ ΟΑΕΕ, θα γίνει σήμερα Τετάρτηστη 1 μ.μ. μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, με αίτημα την άμεση και πλήρη καταβολή των συντάξεων σε όλους τους δικαιούχους.
Θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.
Χιλιάδες συνταξιούχοι βρίσκονται σε δεινή θέση, με ευθύνη της κυβέρνησης, εξαιτίας των περιορισμών που επέβαλε στις τραπεζικές συναλλαγές, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για τις συντάξεις, αλλά και με τη μη καταβολή από ορισμένα Ταμεία του συνόλου των απαιτούμενων ποσών για τις συντάξεις του Ιούλη.
Η εικόνα, συνταξιούχοι να στέκονται με τις ώρες στις ουρές των ΑΤΜ, για να πάρουν μόλις 120 ευρώ, έχει την υπογραφή της κυβέρνησης, η οποία μέχρι τώρα διαβεβαίωνε ψευδώς ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν όλες και στην ώρα τους.
Απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, με νέα επιστολή τους χτες προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το ότι οι τράπεζες δεν καταβάλλουν τις συντάξεις τους στο ακέραιο, θεωρώντας τες δικά τους χρήματα και τις αποδίδουν στους δικαιούχους με το σταγονόμετρο.

Πηγή: 902.gr