Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Μέτρο Αθήνας: Κόλλησε η επέκταση της Γραμμής 3 προς Πειραιά.

Νέες καθυστερήσεις στην ευτυχή περίπτωση που η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ θα έχουμε στα έργα Μετρό για την επέκταση της γραμμής 3 από την Αγία Μαρίνα στο κέντρο του Πειραιά.
Τα έργα πάγωσαν λόγω της οικονομικής πολιορκίας που υφίσταται η χώρα εδώ και 10 μέρες με αποτέλεσμα το ρολόι να γράφει καθυστερήσεις. Η επέκταση προς Πειραιά έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα ελάχιστα έργα που τρέχει με μικρές καθυστερήσεις και η πρόβλεψη που είχε δώσει ο Δ/νων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό για τη λειτουργία της ήταν στις αρχές του 2018.
Αυτή η χρονική προθεσμία από πολλούς πλέον θεωρείται απίθανη όχι μόνο για τους λόγους που συντρέχουν αυτή τη στιγμή αλλά και από την γενική κατάσταση της χώρας που ακόμα και στο καλό σενάριο θα χρειαστεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να αναρρώσει και να μπορέσει να μπει σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Η επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας είναι το μοναδικό έργο Μετρό που εκτελείται στην πρωτεύουσα. Ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2012 και μεγαλώνει την μπλε γραμμή κατά 7,5χλμ.
Ξεκινά απο το σταθμό ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ που σήμερα είναι ο τερματικός σταθμός και φτάνει στο κέντρο του Πειραιά με την κατασκευή 6 νέων σταθμών: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ, ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
Ο Μετροπόντικας έχει διανύσει μέχρι τώρα τη μισή απόσταση και βρίσκεται στο σταθμό ΝΙΚΑΙΑ. Ο σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ κατασκευάζεται κάτω από τον ομώνυμο τερματικό σταθμό της γραμμής 1 και μαζί με τους κοντινούς σταθμούς του Προαστιακού και του Τραμ (που επίσης επεκτείνεται στο κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά) θα δημιουργήσουν έναν από τους μεγαλύτερους συγκοινωνιακούς κόμβους στην πρωτεύουσα.
Συνολικά με την ολοκλήρωση της επέκτασης αναμένεται να μετακινούνται καθημερινά 130.000 επιβάτες.

Πηγή: ypodomes.com