Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Αυγενάκης: "Ποτέ δεν στραφήκαμε έναντίον των 230 πρώην εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ!"

Ανακοίνωση Λ. Αυγενάκη αναφορικά με τις προκλητικές ανακοινώσεις του Αν/τη Υπουργού κ. Χ. Σπίρτζη:


«Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Ο πρώην σύμβουλος του κ. Χρυσοχοΐδη, σημερινός Αν/της Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζης με περίσσιο θράσος, αφού έκρυψε τις «πασοκικές» καταβολές του κάτω από το χαλί και κρέμασε στο γραφείο του τον Άρη Βελουχιώτη, απέκτησε πύρινο λόγο εναντίον της Νέας Δημοκρατίας για να υπερασπιστεί «τάχα» τους εργαζόμενους.
Ας ανοίξει πρώτα την πόρτα του Υπουργείου του στους εργαζόμενους εποπτευόμενων από το Υπουργείο φορέων, οι οποίοι στέλνουν εξώδικα για να τον συναντήσουν και μετά δικαιούται να ομιλεί.
Θυμίζουμε λοιπόν ότι η Ν.Δ. τον Δεκέμβριο του 2014 ψήφισε την επαναπρόσληψη των απολυμένων του ΜΕΤΡΟ και η Υπουργική Απόφαση έπρεπε να έχει υπογραφεί από τον Φεβρουάριο 2015 και όχι Ιούλιο 2015, 3 μόλις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα.
Ποτέ δεν στραφήκαμε έναντίον των 230 πρώην εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ!
Αντιθέτως υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους, όπως και στο παρελθόν και προσωπικά έχω κάνει ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Εκείνο που δημιουργεί εντύπωση είναι ότι την ώρα που η χώρα καταρρέει, την ώρα που οι συνταξιούχοι σχηματίζουν ουρές έξω από τράπεζες για να πάρουν μέρος της σύνταξής τους, την ώρα που κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα έχει νεκρώσει, οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα είναι απλήρωτοι, η Κυβέρνηση έχει αφοσιωθεί σε ένα όργιο 3.761 προσλήψεων (πρώην εργαζόμενοι ΕΡΤ, σχολικοί φύλακες, διοικητικοί υπάλληλοι, ακόμη και ο διορισμός «συντρόφου» της Περιφερειάρχη Αττικής στην ΕΥΔΑΠ κλπ.).
Προς τι οι εσπευσμένοι διορισμοί Κύριοι της Κυβέρνησης μόλις 3 μέρες πριν το δημοψήφισμα;
Προς τι μόνο οι ανακοινώσεις για «διορισμούς» 3 εικοσιτετράωρα πριν το δημοψήφισμα; Λειτούργησαν και εδώ τα αντανακλαστικά της αριστερής «νομιμότητας»;
Δεν είχατε το χρόνο 5 μήνες τώρα να υλοποιήσετε το «περήφανο» πρόγραμμα Θεσσαλονίκης;»

Πηγή: cretalive.gr