Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

O "Μουντζούρης" στα Καλάβρυτα - Μετά τις φιέστες τι;


 Έντονη είναι η ανησυχία στους σιδηροδρομικούς κύκλους για την παντελή απουσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την πρόσφατη τελετή παράδοσης - παραλαβής του Μουντζούρη στα Καλάβρυτα.. 
 Σύμφωνα πάντα με έγκυρες πληροφορίες του kalavrytanews.com, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πέραν του ότι δεν παρέστη, δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα σε καμία προετοιμασία για την έναρξη των δρομολογίων του "μουτζούρη" την οποία αρχικά είχε στον προγραμματισμό της... 
 Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια που έκαναν οι άλλες σιδηροδρομικές Εταιρείες να μην βρεθεί στο κενό, η πολύτιμη αυτή περιουσία να μην σκουριάσει για μία ακόμη φορά φυλακισμένη στο κτίριο του σταθμού και να μην χαθεί άλλη μία σημαντική ευκαιρία για την περιοχή. Η ατμήλατη μηχανή, η μόνη σήμερα λειτουργική στην Ελλάδα, χάρη στο μεράκι των σιδηροδρομικών, μπορεί να γίνει η Ατραξιόν της περιοχής και πόλος έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο, αφού είναι ίσως και η μόνη διασωθείσα της Εταιρείας Cail, η κατασκευή της οποίας χρονολογείται από το 1891. Με την ελπίδα ότι η χώρα αυτή δεν θα μείνει μόνο στα πανηγύρια, καλούμε τους αρμοδίους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να σταθούν στο ύψος μιας ιστορικής ευθύνης.

Πηγή: kalavrytanews.com