Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ο κ. Ήσυχος στο NBC, για το βίντεο στο Μετρό: "Είναι μια καμπάνια που θα έχει διάρκεια".

«Δεν ξέρω αν το βίντεο είναι προκλητικό αλλά σίγουρα είναι σοκαριστικό για τους Έλληνες»

 Για το βίντεο που προβλήθηκε στο Μετρό σχετικά με τις γερμανικές οφειλές μίλησε ο Κώστας Ήσυχος στο NBC.
 Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι δεν είναι απλά ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων αλλά μιαεθνική καμπάνια «που συμμετέχουμε και στηρίζουμε, με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις γερμανικές οφειλές».
 Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η καμπάνια θα έχει διάρκεια και δεν θα αφορά μόνο τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά «και τους κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς και την παράνομη εξόρυξη μετάλλων».
Ο κ. Ήσυχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη καμπάνια θα πείσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμηότι η Ελλάδα έχει τα ιστορικά γεγονότα και στοιχεία με το μέρος της.
 «Υπάρχει ανοιχτή πληγή μεταξύ των δύο χωρών και πρέπει να την κλείσουμε, όχι μόνο οικονομικά, αλλά ηθικά, ιστορικά και νομικά» υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ, ο οποίος αναφέρθηκε και στα εθνικά αρχεία που έχει παραλάβει το υπουργείο από τα εθνικά αρχεία των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
 Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τον θόρυβο που έχει προκαλέσει το βίντεο: «Δεν ξέρω αν είναι προκλητικό αλλάσίγουρα είναι σοκαριστικό για αρκετούς Έλληνες να μαθαίνουν ότι στη χώρα τους πέθαναν πάνω από 300.000 άνθρωποι από πείνα. Και αυτοί είναι αριθμοί που έχουν επιβεβαιωθεί από το ελληνικό κράτος και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή φόρα».

Πηγή: star.gr